Petak 01.06.2012.
15:09
Beta

Ponovo barikade za Kfor u Kosovskoj Mitrovici

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić
 

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je okupljenim građanima da je odlučeno da se ponovo postave barikade, jer građani nisu bezbedni.

"Međunarodne snage su počele da se obračunavaju sa Srbima i u cilju naše zaštite moramo se braniti barikadama", rekao je Pantić.

On je dodao da su građani Kosovske Mitrovice akcijom Kfora danas potpuno blokirani, da ne mogu dalje od Zvečana, kao i da je prekinuta svaka komunikacija između centralne Srbije i Kosova. Prema njegovim rečima, dok se to ne promeni građani neće dozvoliti Kforu i Euleksu da se slobodno kreću.

"Ovakvu odluku očekujemo i od ostale tri opštine (na severu Kosova), rekao je Pantić i ponovio da Srbi ne žele sukobe već da sve probleme nastoje da reše mirnim putem.

"Očigledno je da deo međunarodne zajednice koji podržava Albance želi da izazove sukobe i isprovocira Srbe kako bi dobili alibi za ono što rade", rekao je on.

Pantić je dodao da je o situaciji u Zvečanu obavestio predsednika Srbije Tomislava Nikolića i kabinet ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

"Nisam dobio nikakve informacije i ne znam šta Vlada preduzima, ali ono što je važno je da su se građani samoorganizovali, smireni su i dok ne stigne odgovor od države neće preduzimati ništa što bi ugrozilo mir i stabilnost", dodao je on.

"Građani će biti pozvani da na svaki zvuk sirene zatvore prodavnice kako bi pomogli odbranu grada, biće preporučeno roditeljima da u slučaju incidenata decu ne šalju u škole", rekao je Pantić.

Kfor je danas uklonio barikade u opštini Zvečan, a u selu Rudare došlo je do sukoba u kom su povređena najmanje trojica Srba i jedan vojnik Kfora.

2024 © - Vesti online