Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 31.05.2012.
21:10
RTS A

Čeda: Nikolić je politički pošten čovek

Govoreći o inauguraciji Tomislava Nikolića za predsednika Srbije lider LDP-a Čedomir Jovanović je rekao da nije promenio odnos prema Nikoliću.

Jovanović: LDP pregovara o vladi

"On je uvek bio politički pošten čovek i ja i on smo u našem odnosu sačuvali obraz. Odnos prema predsedniku države je odnos prema meni samom. Ne slažem se sa njegovim predsedničkim govorom, jer očekujem više iskrenosti, više činjenica, a manje populizma. Očekujem više priče o činjenicama, a ne da obećava pravdu. On je predsednik i od njega očekujem da efikasno deluje", rekao je Jovanović.
 

Jovanović tvrdi da u Nikolićevom govoru nije video spremnost za politiku koja je Srbiji potrebna i napomenuo da će se, ako predsednik bude vodio politiku tako što će "gledati Srbiju jednim okom", boriti protiv njega, kao što se nekada borio protiv Vojislava Koštunice. Jovanović je rekao i da je kohabitacija politička i demokratska realnost Srbije.
 

Kompromis između politika za koje se zalažu SPS i LDP je moguć, kaže lider LDP-a, ali nije hteo da precizira dokle se došlo u pregovrima oko formiranja vlade. Jovanović je potvrdio da su u toku pregovori oko toga ko će činiti Vladu Srbije, ali nije hteo da precizira sa kim LDP pregovara i koje su tačno okosnice političkih dogovora.
 

"Potrebna nam je Vlada što pre. Vlada koja će raditi. LDP nije sagovornik samo za koaliciju na republičkom nivou, nego i na lokalnom, pokrajinskom. O svemu mi pregovaramo. Ne svode se pregovori samo oko toga ko će činiti vladu sa DS i SPS, da li URS ili LDP", rekao je Jovanović.
 

On je, ipak, rekao da očekuje da će LDP biti ta treća partija koja će formirati vladu, jer je kako kaže, prirodni sagovornik za tu temu.
 

Na pitanje da li u pregovorima oko vlade LDP traži mesto potpredsednika vlade ili ministra za evrointegracije Srbije, Jovanović nije hteo konkretno da odgovori. On je rekao da ne traži ništa, ali da bi bio spreman da radi te poslove. Rekao je da nisu tačna pisanja medija da traži mesto šefa diplomatije, jer je kako kaže, Srbiji na tom mestu potreban diplomata sa iskustvom.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 31.05.2012. 22:33
Kakvu poruku šaljemo mladima kad medijski prostor ustupamo jednom narkosu?
Četvrtak 31.05.2012. 23:00
Posten je ko' i ti. Vidi Hun , Ceda , Zaharije , ujedinjena partija razjedinjenih mongola , drustvo za izradu kineskih velosipeda su nastupali zajedno sto znaci da Ceda i Dinkic da su samostalno izasli na izbore ne bi imali ni 2.5 posto. Taman ono stu su ukrali od Dveri je njima bilo za cenzus sa svim ovim partijama. Poenta je da ja idem na Bozic 25.12. kod Tenjija i Telekija ciji su ocevi bez obzira sto nisu Srbi branili ovu zemlju i mene i tebe u njoj. Dveri nisu nikakvi fasiti. Ja sam pre tri godine mislio da su Dveri fasisti dok nisam poceo da pratim sta rade , pricaju i pisu , pa ti predlazem da dozvolis sebi taj luksuz da nekad nesto procitas na sajtu Dveri,shvatices o cemu se radi.
Petak 01.06.2012. 07:47
Ако чеда прашак каже да је Николић политички поштен човек, то је највећа увреда! Николић после овога нека размисли о себи!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online