Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 28.05.2012.
14:11
Beta A

"Građani izborom kaznili bahatost i oholost DS-a"

Bivši predsednik Vlade Srbije i potpredsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Živković ocenio je da su građani Srbije na predsedničkim izborima "kaznili brojne strategijske greške" doskorašnjeg predsednika Borisa Tadića i vladajuće koalicije.

Živković iznenađen pobedom Nikolića na predsedničkim izborima u Srbiji

"Građani su, pre svega, kaznili bahatost i oholost DS-a i Borisa Tadića", kazao je Živković u razgovoru za podgorički "Portal Analitika".

On je kao problematične poteze bivšeg predsednika Srbije naveo "krađu glasova na referendumu o Ustavu Srbije, izvedenu u saradnji sa Vojislavom Koštunicom, učešće funkcionera DS-a na mitingu "Kosovo je Srbija", stanje u pravosuđu, organizovanje barikada na Kosovu.., saradnju sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS).

Živković je iznenađen pobedom Nikolića na predsedničkim izborima u Srbiji, što pripisuje slabim odzivom birača u drugom krugu, pre svega birača demokrata, te "neiskorenoj podršci bivših i možda budućih" koalicionih partnera DS-a.

"Mala izlaznost je šamar i upozorenje svim političarima i strankama, posebno DS-u i Borisu Tadiću " kazao je bivši funkcioner DS-a zamerajući Tadiću, i njegovoj partiji saradnju sa "naslednicima" Slobodana Miloševića.

Živković smatra da su građani kaznili "sopstveni loš život i trule kompromise". Saradnju Tadića sa SPS-om je nazvao "protivprirodnim bludom", što je građane "ogorčilo, gurnulo ih u apstinenciju i u bele listiće".

"U politici možete praviti koaliciju sa svima, sa crnim đavolom, ali se ne možete miriti sa onima koji su pucali na vašeg predsednika, ne možete besmislicama o 'dva bola' izjednačavati dželate i žrtvu, dželatu prati biografiju", kazao je Živković, koji je mišljenja da je "logično" da Tadić ponudi ostavku nakon izbornog poraza i da se u DS-u otvori rasprava o razlozima poraza i o odgovornosti.

Živković očekuje nove izbore, jer smatra da ko god napravi novu vladu, ona neće biti dugog veka.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.05.2012. 14:27
VIDI SE KOLIKO SU GA KAZNILI, SADA CE DA IM NA DRUGI NACIN KROJI SUDBINU ! OVAKVA LICEMJERJA SU MOGUCA SAMO U SRBIJI !!!
Utorak 29.05.2012. 11:55
Put do pakla je popločan dobrim namerama. I građani Srbije su imali dobre namere glasajući onako kao jesu. Valjda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online