Ponedeljak 28.05.2012.
14:11
Beta

"Građani izborom kaznili bahatost i oholost DS-a"

Živković iznenađen pobedom Nikolića na predsedničkim izborima u Srbiji

"Građani su, pre svega, kaznili bahatost i oholost DS-a i Borisa Tadića", kazao je Živković u razgovoru za podgorički "Portal Analitika".

On je kao problematične poteze bivšeg predsednika Srbije naveo "krađu glasova na referendumu o Ustavu Srbije, izvedenu u saradnji sa Vojislavom Koštunicom, učešće funkcionera DS-a na mitingu "Kosovo je Srbija", stanje u pravosuđu, organizovanje barikada na Kosovu.., saradnju sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS).

Živković je iznenađen pobedom Nikolića na predsedničkim izborima u Srbiji, što pripisuje slabim odzivom birača u drugom krugu, pre svega birača demokrata, te "neiskorenoj podršci bivših i možda budućih" koalicionih partnera DS-a.

"Mala izlaznost je šamar i upozorenje svim političarima i strankama, posebno DS-u i Borisu Tadiću " kazao je bivši funkcioner DS-a zamerajući Tadiću, i njegovoj partiji saradnju sa "naslednicima" Slobodana Miloševića.

Živković smatra da su građani kaznili "sopstveni loš život i trule kompromise". Saradnju Tadića sa SPS-om je nazvao "protivprirodnim bludom", što je građane "ogorčilo, gurnulo ih u apstinenciju i u bele listiće".

"U politici možete praviti koaliciju sa svima, sa crnim đavolom, ali se ne možete miriti sa onima koji su pucali na vašeg predsednika, ne možete besmislicama o 'dva bola' izjednačavati dželate i žrtvu, dželatu prati biografiju", kazao je Živković, koji je mišljenja da je "logično" da Tadić ponudi ostavku nakon izbornog poraza i da se u DS-u otvori rasprava o razlozima poraza i o odgovornosti.

Živković očekuje nove izbore, jer smatra da ko god napravi novu vladu, ona neće biti dugog veka.

2024 © - Vesti online