Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Petak 25.05.2012.
12:12
Đ. Barović - Vesti A

Odbili smo Šešeljevu ostavku!

Kompletan vrh Srpske radikalne stranke podneo je ostavke, a Vojislav Šešelj će u subotu, na sednici centralne otadžbinske uprave predložiti nova kadrovska rešenja.

Zoran Krasić

Ipak, član centralne otadžbinske uprave Zoran Krasić u razgovoru za "Vesti" demantuje da je ovakvom raspletu prethodila dramatična sednica održana 6. maja na kojoj je došlo do opšte svađe među čelnicima SRS-a.


- Na toj sednici su razmatrani rezultati izbora i postavljeno pitanje odgovornosti, međutim, sve drugo su novinska nagađanja - kaže Krasić.


Da li je Šešelj ponudio ostavku ili ne?
- U skladu sa statutom stranke postavljeno je pitanje odgovornosti predsednika stranke o čemu se na kraju i glasalo, ali mu je jednoglasno izglasano poverenje. Istovremeno, svi u vrhu stranke su podneli ostavke, a na Šešelju je da vidi ko će ubuduće voditi stranku.


Hoće li biti "zvučnih promena"?
- Ne želim da se bavim spekulacijama te vrste. Ali, očekujem da će Voja doneti prave odluke. Uostalom, 22 godine nije grešio.


Ali radikali prvi put nisu prešli cenzus. Neko za to valjda mora odgovarati?
- Očigledno birači nisu prepoznali osnovnu ideju naše kampanje koja je za poentu imala nedvosmisleno protivljenje ulaska Srbije u EU.


Pa i DSS je izašao sa tom opcijom, a ostvarili su mnogo bolje rezultate nego pre četiri godine?
- Samo mi ne pričajte o DSS-u. Odlično znam šta su sve do sada pričali i s takvom

Ne predajemo se!


Šta će radikali ubuduće raditi?
- Ne razumem? Nastavićemo sa radom kao i do sada. Neće nas biti u Skupštini Srbije, ali smo i dalje u pokrajinskoj skupštini u mnogobrojnim lokalnim upravama. Ne predajemo se.

retorikom su 17 Srba isporučili Haškom tribunalu, a evo, sada su podržali Nikolića koji hoće po svaku cenu u Evropu.


Šta je onda uzrok katastrofalnih rezultata?
- Moramo da napravimo analizu i vidimo da li smo bili dovoljno uporni, uverljivi, da li nas je bilo na svim mestima. Ostaje da se vidi da li zato što nismo radili dobro ili zato što neki nisu do kraja poštovali odluke vrha stranke oko izborne kampanje.

Navodno su svi optužili Vjericu Radetu za propast?
- Nisam siguran da krivac može biti neko ko je do kraja poštovao sve stranačke odluke.


Neki analitičari tvrde i da je bila greška što je za predsednika kandidovana Šešeljeva supruga?
- Naravno da su posle bitke svi generali, ali naša procena je bila da će Jadranka na najbolji način simbolizovati Vojislava Šešelja. Drugo, i mi smo mogli tokom kampanje da obećavamo 13. ili 14. penziju ili pola miliona novih radnih mesta, ali onda to ne bi bio SRS. I ovakvi izborni rezultati su pokazali da nam je ideologija iznad svega.  

Tajkuni odlučuju o Vladi


Ko će po vama formirati buduću Vladu Srbije?
- Plašim se da ovog puta o tome neće odlučivati ni Brisel ni Vašington, već tajkunsko-mafijaški lobiji koji su bili uključeni u kampanje četiri stranke koje su ostvarile najbolje rezultate. Plašim se da će se sukob i "deoba plena" između tih mafijaških krugova sledećih godinu dana odraziti i na političke prilike u zemlji.

POVEZANE VESTI

Petak 25.05.2012. 12:21
Pustite mlade da rade, imate dosta omladine u svojim redovima.
Petak 25.05.2012. 12:37
Издржите браћо и још једном покажите доследност политици коју заступате. Нисмо ми радикали због цензуса, него због идеологије.
Petak 25.05.2012. 13:10
Ajmo malo realnosti: glasao sam za SRS na svim nivoima ali se jasno videlo, tokom kampanje, da stvari ne štimaju. Prvo, osnovna greška je oslonac na šešelja. cela kampanja je bila "srbija čeka šešelja", "kad dođe šešelj, sve će se promeniti". Svi su znali znali da Voja neće doći za ove izbore i birači ne čekaju nikoga. Umesto toga, radikali su trebali da potenciraju sadašnje kadrove, da pokažu narodu da su sposobni, bez šešelja da vode zemlju. To nije tako teško, jer su ti ljudi (krasić, stefanović, šarović, martinović) veoma dobro radili u skupštini i argumentovano i ozbiljno kritikovali režim. U kampanji je samo trebalo finiširati te njihove napore.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online