Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 22.05.2012.
06:12
Beta A

DS: Počinjemo pregovore o novoj vladi

Predsedništvo Demokratske stranke je na sednici održanoj u ponedeljak uveče odlučilo da počne pregovore o formiranju parlamentarne većine, objavljeno je na sajtu te stranke.

Boris Tadić sa najbližim saradnicima iz Demokratske stranke analizirao izborne rezultate i razgovarao o novom premijeru Srbije
 

"Predsedništvo DS donelo je odluku da započne pregovore, na osnovu dogovora postignutog 8. maja sa koalicionim partnerima SPS-PUPS-JS, o formiranju parlamentarne većine", navedeno je u kratkom saopštenju.


Sednici užeg predsedništva stranke prisustvovali su predsednik DS-a Boris Tadić i potpredsednici - Dušan Petrović, Dragan Šutanovac, Bojan Pajtić i Jelena Trivan, i predsednik političkog saveta DS-a Dragoljub Mićunović.


Na sednici su, kako je navedeno, analizirani izborni rezultati.


Novaković: Razgovarano i o novom premijeru Srbije

Šef poslaničke grupe DS-a u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković potvrdio je da bi ta stranka sutra mogla da saopšti ime svoga kandidata za premijera Srbije.


Na pitanje da li je Predsedništvo DS u ponedeljak uveče razmatralo ko bi mogao biti kandidat za premijera, Novaković je odgovorio potvrdno i dodao da će DS u javnost izaći sa imenom kandidata.


Govoreći o kadrovskim rešenjima u pokrajinskoj vlasti, Novaković je za Radio-televiziju Vojvodine rekao da mu se kao "najlogičnije" rešenje čini da Bojan Pajtić ostane predsednik Vlade Vojvodine.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.05.2012. 07:39
Има ли власник Београда неку нову идеју?
Utorak 22.05.2012. 08:26
Имајући у виду уставгна овлашћења председника државе, катастрофално би било да ова антисрбска коалиција поново формира Владу. Већина воља народа на изборима утврдила захтев за смену комплетне власти која је у претходна два мандата довела Србију у безизлаз. Кохабитација би била најгоре могуће решење у довела би државу у још већу кризу, са потзпуно неизвесним исходом. Нови председник треба да покаже умеће у утицају на састављање нове владе која би била углавном експертска, јер смо се у злу нарав страначких влада ваљда довољно уверили. Осим тога, евентуалном кохабитацијом не би, у ствари, дошло ни до каквих промена у оријентацији Владе и њене кастрофалне политике и неуспешности.
Utorak 22.05.2012. 08:35
Ајд Борисе кроз суд и апс у историју!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online