Utorak 22.05.2012.
06:12
Beta

DS: Počinjemo pregovore o novoj vladi

Boris Tadić sa najbližim saradnicima iz Demokratske stranke analizirao izborne rezultate i razgovarao o novom premijeru Srbije
 

"Predsedništvo DS donelo je odluku da započne pregovore, na osnovu dogovora postignutog 8. maja sa koalicionim partnerima SPS-PUPS-JS, o formiranju parlamentarne većine", navedeno je u kratkom saopštenju.


Sednici užeg predsedništva stranke prisustvovali su predsednik DS-a Boris Tadić i potpredsednici - Dušan Petrović, Dragan Šutanovac, Bojan Pajtić i Jelena Trivan, i predsednik političkog saveta DS-a Dragoljub Mićunović.


Na sednici su, kako je navedeno, analizirani izborni rezultati.


Novaković: Razgovarano i o novom premijeru Srbije

Šef poslaničke grupe DS-a u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković potvrdio je da bi ta stranka sutra mogla da saopšti ime svoga kandidata za premijera Srbije.


Na pitanje da li je Predsedništvo DS u ponedeljak uveče razmatralo ko bi mogao biti kandidat za premijera, Novaković je odgovorio potvrdno i dodao da će DS u javnost izaći sa imenom kandidata.


Govoreći o kadrovskim rešenjima u pokrajinskoj vlasti, Novaković je za Radio-televiziju Vojvodine rekao da mu se kao "najlogičnije" rešenje čini da Bojan Pajtić ostane predsednik Vlade Vojvodine.

2024 © - Vesti online