Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 22.05.2012.
01:12
Beta A

Načelnik Okruga: Kosovski Srbi kroz takse plate automobil

Načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Dragan Nikolić izjavio je da će Srbi na Kosovu, ako kosovska policija od 1.juna zabrani korišćenje tablica koje izdaje MUP Srbije, plaćati takse na prelazima ka centralnoj Srbiji koje će za godinu dana dosegnuti vrednost automobila.

Administrativni prelaz Brnjak
 

Prema njegovim rečima, od 1. juna bi Srbi plaćali takse za preregistraciju na KS tablice i takse na samim prelazima. Nikolić je za agenciju Beta izjavio da je trebalo da "cilj pregovora Beograda i Prištine bude proširenje slobode kretanja za Srbe koji
žive na Kosovu i Metohiji na zagarantovano pravo, a ne na slobodu
koja košta".

"Srbi u Kosovskom pomoravlju sa zebnjom čekaju 1.jun jer sa centralnom Srbijom nemaju veze preko železnice, koja nikada nije ni postojala, niti preko autobuskih linija, koje su ukinute, nego isključivo zavise od svojih automobila, koji su 100 odsto sa
tablicama koje izdaje MUP Srbije", kazao je Nikolić.

Načelnik Okruga je naveo da preregistracija vozila na "KS" tablice košta, zavisno od starosti automobila, od 300 do 1.000 evra, a da će u tom slučaju Srbi na administrativnim prelazima na vozila sa "KS" tablicama plaćati i taksu osiguravajućem društvu iz Srbije koja iznosi 60 evra za 15 dana, odnosno 120 evra za mesec dana, ili 500 dinara za jedan dan.

"Ni takse za ulazak na Kosovo automobila sa srpskim tablicama koje je Priština pre nekoliko dana snizila ne doprinose mnogo smanjenju cene slobode kretanja, jer sada je to 20 evra za nedelju dana, a ranije je bilo 60 evra za 15 dana, odnosno gotovo je ista cena, samo je smanjen vremenski period za koji se osiguranje može uzeti", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, Srbi koji imaju stare gnjilanske "GL" tablice (izdavane u MUP Srbije do 2011. godine) za sada ne plaćaju ništa na administrativnim prelazima, dok se automobilima sa novim "GL" tablicama (MUP Srbije počeo da ih izdaje januara 2011) prilikom ulaska na Kosovo te tablice skidaju i dobijaju privremene tablice od
Kosovske policije uz plaćanje takse za osiguranje.

Plaćanje takse za osiguranje prilikom ulaska na Kosovo važi za sve registarske tablice MUP-a Srbije, jedina je razlika u tome što se nove tablice sa imenima gradova na Kosovu i Metohiji skidaju a vozačima se daju privremene tablice, dok se tablice gradova u centralnoj Srbiji ne skidaju.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.05.2012. 10:20
Ove sto rade na prelazima hitno se treba zameniti nasom policijom ili vojskom tako da ne se*u vise sa nekim pravilima ako se to uvede kojim slucajem a Nikolic ne reaguje licno cu organizovati protest za smenu predsednika kao i cele vlade i to na silu cu ih rasterati kao sto je Fidel Kastro sa Ce Gevarom rasterao amere sa Kube to u slucaju da mirno ne odu sa vlasti....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online