Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 17.05.2012.
15:40 >> 15:44h
Vestionline, Beta A

Napeto na Kosovu: Rafalima na Srbe kod Tri solitera

Danas oko podneva iz žute kuće u blizini naselja Tri solitera na Kosovu čuli rafalni pucnji "od strane Albanaca" , prenosi portal Fejsbuk Reporter. org. Srbi su se okupili kod zgrade opštine u Mitrovici u znak protesta zbog hapšenja Srbina Jovice Miljkovića, koga je kako se navodi, uhapsila tajna služba Kosovske policije kada je iz sela Suvi Do išao ka Mitrovici kako bi odveo dete u obdanište.

Napeto na Kosovu: Rafalima na Srbe kod Tri solitera

"Albanci iz prve žute kuće do tri solitera iz automatskog naoružanja ispalili dva rafala prema okupljenim Srbima koji mirno protestvuju protiv jutrošnjeg hapšenja Jovice Miljkovića. Za sada se ne zna da li ima povređenih," prenose srpski mediji sa Kosova.

Priveden zbog demoliranja policijske kućice

 

Istražni sudija odredio je policijsko zadržavanje do 48 sati Jovici Miljkoviću, Srbinu
iz severne Kosovske Mitrovice, osumnjičenom da je uništio imovinu Policije Kosova, rekao je advokat uhapšenog Kaplan Baruti.

 

Miljkoviću se na teret stavlja da je učestvovao u demoliranju
policijske kućice u naselju "Tri solitera" pre više od mesec dana.

Rodbina uhapšenog to negira i navodi da postoje svedoci koji su tog dana bili sa Miljkovićem van mesta incidenta.

Srbi su se okupili kod zgrade opštine u Mitrovici u znak protesta zbog hapšenja Srbina Jovice Miljkovića.

"Prvo su Šiptari krenuli da slikaju mobilnim telefonima okupljene Srbe koji su ih oterali. Nakon toga, začula se jaka rafalna paljba sa razdaljine od oko 50m od okupljenih Srba, na sreću, niko nije povređen. Šiptari su spremni da naprave incident. Izbila je  i tuča između Srba i Šiptara. Trenutno je mirno, pratićemo dalji razvoj situacije. Veoma je napeto!", javio je FejsbukReporter.org.

Predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić, koji protestuje sa građanima, rekao je da je hapšenje Miljkovića još jedan pritisak na Srbe sa severa Kosova, ali i na Unmik administraciju, jer Albanci teže da ugase misiju UN. Njihov plan je, kako je naveo, da umesto Unmika u severnom delu Kosovske Mitrovice oforme takozvanu Opštinu Mitrovica Sever, koja bi radila po zakonima Kosova. Lokalni meštani tvrde da je Miljkovića uhapsila tajna služba Kosovske policije kada je iz sela Suvi Do išao ka Mitrovici kako bi odveo dete u obdanište.

Protest Srba nakon hapšenja organizovan je u blizini naselja Tri solitera u severnoj Mitrovici gde je 9. aprila srušen objekat Kosovske policije. Policija je tada pokušala da postavi stražarske kontejnere pošto je u naselju Tri solitera eksplozijom podmetnute
bombe ubijen stanar tog naselja Seljver Haradinaj.

Prištinske vlasti optužile su za to ubistvo Srbe, ali su njihovi predstavnici to negirali i zatražili od Euleksa da hitno reši slučaj. Euleks još nije saopštio da li ima osumnjičenih.

Na zahtev Miljkovićevih kolega za sutra u 12 sati na trgu Šumadija u severnoj Kosovskoj Mitrovici zakazan je protest, a organizator je Opština Kosovska Mitrovica.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.05.2012. 16:18
DOK SE ONA DVA SMRADA POBISE OKO VLASTI...NA OVE MUCENIKE DOLE SVAKODNEVNO PUCAJU,HAPSE I TUKU!!!
Četvrtak 17.05.2012. 16:26
Jadni ljudi.ostavljeni na milost i nemilost neprijateljima. Sami protiv svih.mene je sramota i da se zovem srbinom,kad vidim njih koji jedini to i zasluzuju da budu. A mi smo pokazali ko smo sestog maja.
Četvrtak 17.05.2012. 17:44
Glavno da je za UN situacija "stabilna ", za neseg bivseg i buduceg presjednika se pregovori nastavljaju, a u vladu ulazi Ceda koji je spreman da potpise nezavisnost KiM ! Stvar je zavrsena, a mi mozemo da piskaramo koliko hocemo !!! " zivjela demokratija " !!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online