Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 14.05.2012.
15:09
24sata.rs A

Mladi znaju kakav nam je lider potreban

Budući premijer ili predsednik republike, prema mišljenju mladih, na prvom mestu treba da bude stručan i obrazovan, zatim da bude diplomata, ali pošten i od akcije.

Na listi poželjnih osobina, patriotizam se nalazi tek na devetom mestu, dok je na poslednjem trinaestom patrijarhalnost, pokazuje istraživanje NVO “iSerbia”.

Budući premijer ili predsednik republike, prema mišljenju mladih, na prvom mestu treba da bude stručan i obrazovan, zatim da bude diplomata, ali pošten i od akcije (grafika: Blic)
 

- Harizmatičnost je u prethodnom istraživanju bila najgore plasirana, dok je sada napredovala u percepciji studenata. Očigledno da mladi ljudi smatraju da je duh kojim predsednik ili premijer odišu značajan - naglašava sociolog Aleksandra Miletić.

Kada je reč o najurgentnijim problemima, istraživanje sprovedeno na 500 studenata sa svih univerziteta u zemlji pokazuje da mladi kao najhitniji problem smatraju rešavanje ekonomskog pitanja i smanjenje nezaposlenosti, a u vrhu se nalaze i obrazovanje, nauka kao i borba protiv korupcije.

Za razliku od istraživanja pre pet godina kada je kosovski problem bio na trećem mestu, sada su egzistencijalni problemi preuzeli primat.

 

Najurgentniji problemi koje mora da reši:

27,8% Rešavanje ekonomskog pitanja i problema nezaposlenosti
16,8% Pitanje obrazovanja, nauke i odliv mozgova
16,6% Borba protiv korupcije i organizovanog kriminala
6,6% Razvoj poljoprivrede i sela
6,15% Problem nataliteta i bele kuge
5,8% Integracije u EU
5,7% Ravnomeran regionalni razvoj
4,8% Rešavanje statusa Kosova
2% Omladinska politika

Ponedeljak 14.05.2012. 15:14
sto nisam predsednik bio bi ko gvozdeni-covek josif visarionovic staljin.jer su nam "cistke" preko potrebne.prvo patriotizam,pa onda strucnost,ali ako si okruzen dobrim savetnicima lako je.vidite primer omalenog bivseg predsednika brazila lule.sa srednjom skolom,podigo je brazil ekonomski,i sada je to, sila. cvrsto disciplinom i ostrim kaznama napravio bi srbe ko japance i uzdigo srbiju.
Ponedeljak 14.05.2012. 17:09
REŠENJE KOSOVA SAMO 4.9%????????????????? TO NISU NAŠA DECA U ANKETI...NE NE!
Ponedeljak 14.05.2012. 15:29
Nisu naveli najvazniju stvar, a to je da se taj neko dokazao na nekom rukovodecem mestu, u nekoj respektabilnoj (na svetskom nivou) firmi, bar 10 godina. Iskustvo nista ne moze zameniti. Po njihovim zeljama, neki pripravnik bi mogao zadovoljavati sve te uslove. Nigde se ne govori o iskustvu na odgovornim pozicijama, u sredini gde se zakon mora postovati.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online