Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 13.05.2012.
22:25
Beta A

Nikolić: Zločin je ostaviti Srbiju u Tadićevim rukama

"Odlučio sam da Borisu Tadiću ne pružim priliku da automatski bude izabran za predsednika. Zakon je takav da ne mogu da povučem svoju kandidaturu. Znam da mogu da pobedim Borisa Tadića. Znam da je ostaviti Srbiju u rukama Borisa Tadića zločin", rekao je predsednički kandidat Tomislav Nikolić Radio televiziji Srbije.

Nikolić je rekao da je njegova lična odluka da učestvuje u drugom krugu predsedničkih izbora bez obzira na krađu i da bi odustajanje od izbora bilo "odustajanje od borbe".

Bi on, al' mu zakon "ne da" da povuče kandidaturu: Tadić i Nikolić
 

"Ovi izbori su pokradeni. Hajte da ja sad završim taj posao, da pobedim, da vam dokažem da su bili pokradeni. Ako ne pobedim nikada nećete saznati kako su pokradeni izbori", rekao je Nikolić i dodao da će SNS bolje kontrolisati drugi krug predsedničkih izbora. On je rekao da ima konkretan dokaz da su izbori pokradeni, a da policija treba da traži imena ljudi koji su ih pokrali.

"Ja samo sumnjam na onoga ko je glavni organizator svega toga, to je Boris Tadić i citadela oko njega, dvorska kamarila", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, izborna krađa je počela u nedelju , 6. maja u 17 sati, kad je "Boris Tadić poslao poruku u kojoj poziva da se izađe na izbore jer DS gubi na svim nivoima". Tu poruku, kako je naveo Nikolić, dobio je i ambasador jedna velike
države članice EU.

"Čestitao sam Tadiću"

Nikolić je rekao da mu nije teško da ponovo izgubi izbore od Borisa Tadića i dodao da

mu je već čestitao na pobedama.

"RTS uređuje Tadićev kabinet"

Nikolić je oštro kritikovao rad RTS i u jednom trenutku voditelju rekao da je "bezobrazan čovek", uz optužbu da program RTS uređuje Tadićev kabinet. Na pitanje voditelja RTS zašto se obraća sa toliko agresije, Nikolić je kazao da ga RTS "blati" i da ga na RTS predstavljaju kao "najgoreg čoveka, samoubilačkog tipa koji je sve pokrao" a da građani na toj televiziji vide "virtuelnu stvarnost".

"Kome sam čestitao, možda nekome ko mi je pokrao glasove. Da nisam pronašao ovaj džak, možda bi mu i sad čestitao", rekao je Nikolić.

Lider SNS je naveo da "jedva čeka" duel sa Borisom Tadićem zakazan za sredu, kako bi mu, kazao je, u oči rekao ono što građani i novinari ne smeju godinama.

"Skinuću sa njega ljušturu velikog čoveka i da se ogoli pred građanima odgovarajući na pitanja koja ne sme niko da mu postavi", rekao je Nikolić.

Upitan zašto nezavisne institucije ne govore u prilog krađe izbora, on je rekao da u Srbiji ne postoje nezavisne institucije i dodao da od Cesida očekuje "prljavu ulogu" 20. maja.

Ko se ne buni, taj zna šta se desilo 6.maja

Nikolić je rekao da sve stranke koje se ne bune zbog rezultata izbora znaju šta se desilo 6. maja. On je rekao da za krađu, ako se desila, optužuje sve koji su bili na biračkim mestima pa i kontrolore SNS-a, navodeći da na izbornim mestima "nema sinove".

"Moguće je da je neki moj član napustio biračko mesto u 2 sata i za to dobio 2.000 dinara", kazao je Nikolić.

U kom slučaju bi Nikolić stao na čelo Parade ponosa?

Uptan da li će ako bude predsednik Srbije stati na čelo Parade ponosa, Nikolić je kazao da bi to mogao da uradi samo u slučaju opasnosti da njeni učesnici budu premlaćeni.

 

"Moja porodica će biti kod kuće. Očekujem od svih koji im ne pripadaju da ostanu kod kuće", kazao je Nikolić i naveo da pripadnici LGBT populacije imaju svoja prava koja treba da budu zaštićena.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.05.2012. 22:31
Nikoliću, prolupao si! Kao Isnogood!
Nedelja 13.05.2012. 23:07
Sumadinac Toma da pobedi a ne ovaj sto 8 godina na vlasti i malo mu gori od Slobe
Ponedeljak 14.05.2012. 00:03
Dveri su prve koje su ukazale i dokazale izbornu prevaru! Najvise truda i rada su ulozile, i dokazali su se sa svojim radnim i moralnim kvalitetima. ZA SRPSKE DVERI ZA ZIVOT SRBIJE!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online