Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Subota 12.05.2012.
18:29 >> 20:32h
Beta A

GIK: SPS dobija još jedan mandat, greška bila u softveru

Gradska izborna komisija u Vranju je na osnovu prigovora izborne liste Ivica Dačić-SPS,JS,PUPS i SDP-a utvrdila da je u preraspodeli mandata došlo do softverske greške zbog koje je SPS, stranka koja je dobila najviše glasova na lokalnim izborima, uskraćena za jedan mandat, saopštio je danas vranjski GIK.

SPS-stranka koja je dobila najviše glasova na lokalnim izborima

GIK je saopštila da je "na osnovu toga jednoglasno doneta odluka da izborna lista oko SPS umesto 20 u budućem sazivu Skupštine grada Vranja ima 21 mandat, dok će izborna lista DSS-Vojislav Koštunica umesto šest, kako je ranije proglašeno, imati pet mandata.

Čelnik SPS-a u Vranju Zoran Antić je na konferenciji za novinare rekao da je greška oko preraspodele mandata otkrivena slučajno a da koalicija oko SPS-a nema primedbu na rad Gradske izborne komisije koja je korektno obavila svoj posao, jer je do umanjivanja broja mandata došlo zbog greške u softveru koji je korišćen za računanje.

Grešku zbog koje je koalicija oko SPS-a u Vranju, koja je dobila ubedljivo najviše glasova na lokalnim izborima, zakinuta za jedno odborničko mesto otkrio je jedan od članova koalicije, iz Socijaldemokratske stranke Srbije, tako što je za svako biračko
mesto posebno utvrđivao i upoređivao podatke, i na kraju ručno izračunao broj poslanika na osnovu broja dobijenih glasova.

Gradska izborna komisija u Vranju saopštila je da su podnosioci izbornih lista NS-Velimir Ilić i SRS-dr Aleksandar Martinović takođe podneli zahteve za uvid u

Sve o potencijalnoj krađi glasova pročitajte OVDE

+ RIK odbacio prigovor Tome Nikolića

izborni materijal. Iz GIK-a u Vranju navode da "u ovom trenutku ne mogu da komentarišu ponašanje i izjave pojedinih čelnika stranaka o incidentima tokom izbornog dana, kao i angažovanim licima, jer nemaju sve relevantne činjenice".

Prema ranije raspodeljenim mandatima nakon održanih lokalnih izbora u Skupštini grada Vranja, koja ima ukupno 65 odborničkih mesta, SPS je imao 20 odbornika, dok će sada imati 21, po 14 odbornika imaju DS i SNS, 11 odbornika imaju Ujedinjeni regioni Srbije, dok je Demokratska stranka Srbije imala šest, a nakon ispravke imaće pet odbornika.

Srpska napredna stranka je obavestila građane i medije da će SNS u Vranju, počevši od danas svake veceri organizovati protestne voznje u periodu od 20.00 do 21.00 sati, kao i svakodnevne protestne šetnje gradom od 13.00 do 14.00 sati zbog "izborne krađe".

POVEZANE VESTI

Subota 12.05.2012. 18:34
GLUVI..SLEPI...BRUKA...AUTISTIČNA KOMISIJA..KOJA PRIMA OGROMNE PLATE 4 GODINE..NE RADE NIŠTA A ONDA NE MOGU 2 DANA DA BUDU POŠTENI! BACANJE PARA SVIH NAS!
Subota 12.05.2012. 19:22
Izborna krađa i u Vranju? http://vaseljenska.com/vesti/izborna-kradja-i-u-vranju/
Subota 12.05.2012. 20:58
Al smo glup narod....... ZIVEO Pink...Grand...Veliki brat... survajvor... sund... gay parade... "demokratija" Tadic...!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online