Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Utorak 08.05.2012.
14:42 >> 17:55h
rts rs A

Nikolić poziva Tadića na duel

Pozivam lidera DS-a Borisa Tadića na televizijski duel na kojem ćemo razrešiti ko je šta radio i kako stekao imovinu, rekao predsednički kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić. Predsednički kandidat liste "Izbor za bolji život" Boris Tadić poručio da prihvata poziv svog protivkandidata Tomislava Nikolića na TV duel.

 Nikolić poziva Tadića na duel

Predsednički kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislav Nikolić pozvao je lidera Demokratske stranke Borisa Tadića na televizijski duel na kome bi, kako je rekao, bilo razjašnjeno ko je šta radio i kako je stekao imovinu.

Tadić: Prihvatam poziv!

 

Tadić je istakao da je spreman da sa Nikolićem uđe u javnu debatu o svim sferama društvenog i političkog života, jer građani treba da meritorno odluče kome će da poklone poverenje u drugom krugu predsedničkih izbora.

 

"Spreman sam da razgovaramo o svemu i na svakom jeziku koji Tomislav Nikolić zna", zaključio je Tadić.

"Vidim da bivši predsednik sumnja u moju čast i poštenje. Podržavam tu ideju da se istraži šta je sve ko u životu radio i pitam ga zašto za ovih osam godina nije pokrenuo tu akciju. Možda zato što je bio isključivo predsednik svoje stranke, pa je trebalo da razjuri ljude s kojima ujutru pije kafu", rekao je Nikolić uz poziv da o tome razgovaraju direktno pred kamerama.

"Neka ponese knjige i sve što kaže da ima, ali i račune. Ja ću poneti i povesti sve što imam da to jednom konačno raščistimo, jer želim da budem predsednik svih građana", rekao je Nikolić obraćajući se pristalicama u Staroj Pazovi.

Nikolić je rekao i da ne liči na njega da uvek uzvraća onome ko s njim prljavo razgovara.

"Neka Tadić razmisli koliko je već uprljao svoje ruke i koliko je teško da prebaci odgovornost na mene kad ima odgovornosti i kod sebe i u svojim redovima", rekao je predsednički kandidat koalicije "Pokrenimo Srbiju".

Nikolić je istakao da ne očekuje podršku stranaka, već građana koji žele promene, a liderima stranaka je poručio da ne ograničavaju birače prilikom izbora jer, kako je rekao, to nije moguće.

Prva TV ponudila da organizuje TV duel

Prva srpska televizija ponudila je
predsedničkim kandidatima Borisu Tadiću i Tomislavu Nikoliću da ih ugosti i organizuje njihovu debatu, pošto su obojica izrazili spremnost da se suoče u TV duelu. 

"Pozivamo gospodina Nikolića i Tadića da u velikom studiju Prve
sutra u 21 sat suoče svoja mišljenja i predstave građanima svoje namere i planove za budućnost zemlje. Emisija će biti realizovana po svetskim standardima i pravilima", navodi se u izjavi direktora Prve Dejana Jocića.

 

"Pozivam sve građane da izađu na izbore jer iako više nema njihovih kandidata biće izabran njihov predsednik. Neka odluče koga žele za predsednika - ili da se nastavi agonija u kojoj smo živeli do sada, ili da izvedemo mnogo toga dobrog za građane Srbije", rekao je Nikolić.

Lider SNS-a je istakao da nije bilo razgovora ni o formiranju vlade, ni o podršci u drugom krugu predsedničkih izbora.

Komentarišući izjavu predsednika SPS-a Ivice Dačića da su mu potrebne garancije za podršku nekog od dvojice kandidata pre drugog kruga, jer je moguće da se DS i SNS dogovore bez socijalista, Nikolić je rekao da neke od izjava Dačiću može da oprosti jer su date tokom noći u kojoj se "možda nešto i popilo".

"Ali prošlo je vreme kada se pije, sada treba da se radi. Neka malo uskladi svoje izjave sa situacijom u Srbiji i sve će biti kako treba", zaključio je Nikolić.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.05.2012. 15:11
Toma je manje zlo za Srbiju nego Tadic, ko zeli dobro Srbiji treba za Tomu glasati. Tadica redom podrzavaju sve anti-srpske snage. Siguran sam i USA, EU, Kandicka, Biserko i ostali olos. Tadic je debelo proveren kvisling, Toma je prevrtljivac, "ni vino ni voda", moze nesto i dobro uraditi, Tadic moze jedino zlo doneti.
Utorak 08.05.2012. 14:47
jel pištoljima bar...?
Utorak 08.05.2012. 15:08
Debata ili duel između dva kruga je sasvim normalna stvar, i trebao bi da bude obavezan. I to je još jedan dokaz da nema demokratije u ovoj državi. A Tadić neće smeti da izađe na duel jer bilans mu je katastrofalan i teško će da ga brani. A da negovorimo o lopovima koji su se obogatili zahvaljujući DS-a. Što se tiče Nikolića, i on je napravio veliku grešku što traži rehabilitaciju Karića. Ovaj mu plaća kampanju da bi mogao da se vrati na političku ili ekonomsku scenu Srbije. Lično mislim da ko neće na duel, on se plaši jer neželi da se mnogo stvari saznaju i dali će imati retorike da ih objasni ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online