Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 07.05.2012.
17:07 >> 18:20h
Beta A

Ruski analitičari: Prihvatljivi i Tadić i Nikolić

Za Rusiju je prihvatljiva pobeda bilo kog od predsedničkih kandidata na izborima u Srbiji koji su ušli u drugi krug, lidera Demokratske stranke Borisa Tadića ili lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, ocenio je urednik moskovskog dnevnika Komersant Genadij Sisoev.

Za Rusiju je prihvatljiva pobeda bilo kog od predsedničkih kandidata: Tadić i Nikolić

Sisoev je agenciji Beta kazao da su rezultati izbora u Srbiji bili očekivani, odnosno da razlika između dva ključna rivala – Tadića i Nikolića neće biti velika. Prema njegovoj oceni, ključnu ulogu u formiranju buduće vlade imaće socijalisti, odnosno njihov lider Ivica Dačić.

"Takav raspored snaga pokazuje da neće biti značajnijih promena u spoljnoj politici Srbije, kako prema Evropskoj uniji, tako i prema Rusiji", ocenio je on.

Sisoev smatra da će većina ključnih igrača na političkoj sceni Srbije ostati na rukovodećim mestima. Komentarišući veoma nisku pažnju koja se u ruskim elektronskim medijima poklanja izborima u Srbiji, on je kazao da se to može objasniti time da Rusija nije očekivala neke bitne promene i da izbore "nije očekivala sa strepnjom".

Istoričar Sergej Romanjenko ocenio je da se "Moskva, ili makar mediji, prave kao da izbora u Srbiji i nema", iako se izjašnjavala da joj je Srbija "veliki saveznik".

Romanjenko je takođe ocenio da su rezultati izbora bili očekivani, ali je ukazao da

I ovo:

Svet se pita u čemu je Dačićeva tajna?

odlučujuća uloga SPS u formiranju vlade "neće biti dobra za Srbiju, jer je ona ipak naslednica Slobodana Miloševića".

Srbiji je u svakom slučaju najvažniji zadatak ulazak u EU, a Rusija joj eventualni neulazak ne može ni na koji način kompenzovati. Što se tiče Kosova, dodao je on, u slučaju da Nikolić pobedi u drugom krugu, kosovskim Srbima ne moze ništa značajno predložiti, jer u krajnjoj meri, njihova sudbina neće zavisiti od Srbije.

Romanjenko je dodao da bi pobeda Nikolića samo pokazala da liberalno-demokratske snage nisu uspele da se realizuju i da će to za Srbiju biti "korak nazad". 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 07.05.2012. 17:25
J. Be se njima za nas.gledaju svoj interes.kao i svi drugi.jel ostalo jos nesto da se kupi za bagatelu u srbistanu. Jos izvori vode,mozda. Ma ne volim ih.svejedno kazu koji kandidat.m u pm boljsevicku
Utorak 08.05.2012. 07:12
Potpuno isto pričaju, ne razlikuje se više ko je ko.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online