Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 05.05.2012.
12:06
M.P. A

Srbi, iskoristite sve mogućnosti!

Služeći svoj osmi mandat, američki demokratski kongresmen Stiv Rotman reprezentuje žitelje nekoliko okruga u Nju Džersiju. U intervjuu za "Vesti" Rotman, koji je i član moćnog Komiteta za izdavanje u Kongresu, nadležnog za raspodeleu sredstava u saveznom budžetu, govori pored ostalog i o Srbima koji žive i rade u ovom delu SAD.


 

Lokalne novine u Nju Džersiju "The Record" opisuju Rotmana kao etičnog i efikasnog kongresmena koji ima "jaku reputaciju". "The Herald News" ga predstavlja kao vrednog čoveka koji je dokazao posvećenost svom distriktu.
 

Kako komunicirate sa pripadnicima srpske zajednice?

- Ponosan sam na široku nacionalnu i kulturnu raznolikost koja postoji u mom matičnom okrugu u Nju Džersiju. Srpska zajednica doprinosi tom bogatom kulturnom tkivu našeg okruga, naše države i naše nacije. Moja kancelarija i ja imamo otvorenu komunikaciju sa Srbima i dostupni smo za sva njihova pitanja i probleme - od socijalne i zdravstvene zaštite do ostvarivanja prava i beneficija za veterane i sve stare osobe.

Posebno veliko razumevanje imate za probleme radničkih porodica!

- Da, stalno se zalažem da pripadnici svih zajednica, pa i srpske, imaju bolje uslove rada. Onima koji se bave malim biznisom treba da se smanje takse. Stalo mi je i da radničke porodice imaju bolji standard, moja kancelarija radi na tome da se poboljša obrazovanje i moderniziju škole.

Kakva je bezbednost učenika?

- Sada je znatno bolja. Izdejstvovao sam donošenje zakona koji dozvoljava školama da dobiju novac za detektore metala, sigurnosne kamere, bolje osvetljenje i za savremenije brave na vratima. To je samo deo, ali veoma važan u celokupnom sistemu zaštite učenika.
 

Šta savetujete useljenicima iz Srbije koji nameravaju da nastave svoj život ovde?

- Svi su dobrodošli ovde i trebalo bi da iskoriste fantastične mogućnosti koje pruža Amerika. Ako imaju bilo kakvo pitanje ili im je potrebna bilo kakva pomoć, neka se ne ustručavaju i slobodno pozovu moju kancelariju.

Kakvu budućnost vidite za Srbiju?

- Podržavam kandidaturu Srbije da postane član Evropske unije. Srbija treba da nastavi na svom putu ka još većim demokratskim reformama. Siguran sam da će i vlast izabrana na predstojećim izborima zadržati demokratski i reformski kurs.
 

Nagrađen za besplatne usluge


Radeći kao advokat od 1978. do 1993. godine, kongresmen Rotman dobio je nagradu za obezbeđivanje besplatnih pravnih saveta za siromašne, starije i invalide. Njegova kancelarija dostupna je i danas i može da se kontaktira na broj (201) 646 0808.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online