Subota 05.05.2012.
12:06
M.P.

Srbi, iskoristite sve mogućnosti!


 

Lokalne novine u Nju Džersiju "The Record" opisuju Rotmana kao etičnog i efikasnog kongresmena koji ima "jaku reputaciju". "The Herald News" ga predstavlja kao vrednog čoveka koji je dokazao posvećenost svom distriktu.
 

Kako komunicirate sa pripadnicima srpske zajednice?

- Ponosan sam na široku nacionalnu i kulturnu raznolikost koja postoji u mom matičnom okrugu u Nju Džersiju. Srpska zajednica doprinosi tom bogatom kulturnom tkivu našeg okruga, naše države i naše nacije. Moja kancelarija i ja imamo otvorenu komunikaciju sa Srbima i dostupni smo za sva njihova pitanja i probleme - od socijalne i zdravstvene zaštite do ostvarivanja prava i beneficija za veterane i sve stare osobe.

Posebno veliko razumevanje imate za probleme radničkih porodica!

- Da, stalno se zalažem da pripadnici svih zajednica, pa i srpske, imaju bolje uslove rada. Onima koji se bave malim biznisom treba da se smanje takse. Stalo mi je i da radničke porodice imaju bolji standard, moja kancelarija radi na tome da se poboljša obrazovanje i moderniziju škole.

Kakva je bezbednost učenika?

- Sada je znatno bolja. Izdejstvovao sam donošenje zakona koji dozvoljava školama da dobiju novac za detektore metala, sigurnosne kamere, bolje osvetljenje i za savremenije brave na vratima. To je samo deo, ali veoma važan u celokupnom sistemu zaštite učenika.
 

Šta savetujete useljenicima iz Srbije koji nameravaju da nastave svoj život ovde?

- Svi su dobrodošli ovde i trebalo bi da iskoriste fantastične mogućnosti koje pruža Amerika. Ako imaju bilo kakvo pitanje ili im je potrebna bilo kakva pomoć, neka se ne ustručavaju i slobodno pozovu moju kancelariju.

Kakvu budućnost vidite za Srbiju?

- Podržavam kandidaturu Srbije da postane član Evropske unije. Srbija treba da nastavi na svom putu ka još većim demokratskim reformama. Siguran sam da će i vlast izabrana na predstojećim izborima zadržati demokratski i reformski kurs.
 

Nagrađen za besplatne usluge


Radeći kao advokat od 1978. do 1993. godine, kongresmen Rotman dobio je nagradu za obezbeđivanje besplatnih pravnih saveta za siromašne, starije i invalide. Njegova kancelarija dostupna je i danas i može da se kontaktira na broj (201) 646 0808.

2024 © - Vesti online