Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 03.05.2012.
20:37
Alo A

Naprednjaci Dačiću nude mesto premijera?!

Srpska napredna stranka je ponudila Ivici Dačiću mesto premijera u budućoj vladi, objavio je dnevni list "Alo!" Ta ponuda, kako biše ovaj dnevnik, podrazumeva formiranje vlade čiju bi okosnicu činile koalicije koje predvode SNS i SPS.

Dačić čeka ponudu i jednih i drugih

Ova ponuda stigla je u Dačićev tabor indirektno iz štaba naprednjaka u samoj završnici predizborne kampanje. Predsednik SPS-a Ivica Dačić saznanja "Aloa" ni demantovao ni potvrdio.


"Zvanično, o toj temi iz SNS-a sa mnom niko nije razgovarao, a nezvanično razgovaramo svaki dan, i to svako sa svakim. Pa vi sad sami zaključite šta hoću da kažem. Uostalom, i na kladionicama sam ubedljivi favorit za premijera", rekao je Dačić za "Alo!".


On je rekao da će i sa Borisom Tadićem i sa Tomislavom Nikolićem razgovarati posle 6. maja. "Razgovaraćemo, ali i jednima i drugima poručujem da bez nas ne mogu. U kom pravcu će ići ti razgovori zavisi od izbornog rezulata. U svakom slučaju, koalicija oko SPS-a očekuje bolji izborni rezultat, tako da će se odnos snaga u budućoj vladi, ukoliko u njenom formiranju budemo učestvovali, sigurno promeniti", dodao je Dačić.


Na pitanje da li je ljut na DS, s obzirom na to da je na njihov račun izneo žestoke kritike u završnici kampanje, predsednik SPS-a odgovara potvrdno.


"Ljut sam i na jedne i na druge zato što pozivaju birače da ne glasaju za male stranke, iako će mi svi 7. maja ujutru zakucati na vrata! Kao što sam već rekao, doći će maca na vratanca, a onda ćemo videti... Uostalom, ako ćemo tako, pozivam birače da ne glasaju za njih već za nas!", poručuje lider socijalista.


Ukoliko u formiranju buduće vlade bude učestvovao i LDP, Dačić isključuje svaku mogućnost da ta stranka dobije resor spoljnih poslova, pošto se u javnosti već spekuliše da bi Čedomir Jovanović mogao da bude šef diplomatije.


"Onaj ko kaže da je Republika Srpska genocidna tvorevina ne može da dobije Ministarstvo spoljnih poslova (MSP) niti neko drugo ministarstvo sile. Može, ali ja neću da učestvujem u formiranju takve vlade. Mislim da sam dovoljno jasan", kaže Dačić.

Vučić: Ne bavimo se matematikom!


I u SNS-u su izbegli da konkretno odgovore na pitanje da li su nezvanično slali Dačiću poruku da bude premijer.


"Takvih ponuda nije bilo, ne bavimo se matematikom", izjavio je za "Alo!" zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić.


Na pitanje da li to znači da isključjuju svaku mogućnost da Dačić bude premijer, s obzirom na to da naprednjaci neće moći sami da formiraju vladu, Vučić je bio kratak: "Upravo sam vam odgovorio! Nemam više šta da kažem!"

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.05.2012. 20:43
То нису промене о којима говори Николић у кампањи ! ДС- СНС Све би дали само да се дочепају власти.
Četvrtak 03.05.2012. 20:45
Прва љубав заборава нема! Одавно се они знају још од Слобе, само да им је ту још Шешељ или Вук и ето опет њих у стилу Ала смо се састали бећари, ај па ни један за Србију не мари!
Četvrtak 03.05.2012. 21:25
Праве рачун без крчмара...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online