Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 03.05.2012.
02:44
Vestionline A

Kalanović: Dinkić će biti premijer Srbije

Budući premijer biće lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić koji je u najtežem vremenu krize doveo Fijat u Kragujevac, poručila je na završnom predizbornom skupu URS u Kragujevcu potpredsednica URS Verica Kalanović.

Ona je kazala da će Dinkić posle izbora 6. maja biti spreman da odmah radi i da u svaki region dovede po jedan Fijat, kao i da da šansu za bolji život ljudi u Srbiji.

"Kragujevac treba da bude motor razvoja Srbije i dobrog života", poručila je Verica Kalanović.

Verica Kalanović

Kandidat URS za premijera Mlađan Dinkić rekao je da Srbija mora da potrči ako želi da bude bolja, kao i da očekuje da Kragujevac predvodi decentralizaciju i da kao Kragujevac izgledaju svi drugi gradovi u Srbiji.

"Hoćemo i da u Kragujevcu izgadimo arenu. Do sada je samo Beograd imao pravo na arenu. Nije samo Fijat dovoljan Kragujevcu, hoću da i oni koji nisu našli posao u Fijatu da se zaposle, hoću da pomognem i Zastava kamionima i Zastavi oružju i malim preduzećima da se smanje nameti, takse i da se zaposli što više ljudi", rekao je Dinkoć.

Prema njegovim rečima, svima kažu da se u Srbiji ne živi dobro i svima je teško.

"Hoćemo to da promenimo, da zaposlimo mlade, došlo je vreme da Srbija bude drugačija", rekao je Dinkić.

On je poručio da je potrebno udvostručiti budžet za poljoprivredu, da je Srbiji potrebna stabilna agrarna politika kako bi imala više hrane i više izvoza, kao i da treba dati bespovratna sredstva za investicije.

Kandidat URS za predsednika Srbije Zoran Stanković rekao je da je ponosan na Kragujevac, grad koji je, kako je naveo, pokazao snagu Srbije i njenih ljudi, kako se šansa pretvara u uspeh i kako se pobeđuje.

On je kazao da ne nudi predizborna obećanja nego svoju biografiju koja je, naveo je, garant odanosti Srbiji i njenim građanima. Stanković je pozvao građane da se 6. maja okupe oko ideje "jaki regioni za jaku Srbija" kako bi svi gradovi u Srbiji bili kao
Kragujevac.

Skup URS u Kragujevcu završen je vatrometom i koncertom grupe "Piloti".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.05.2012. 03:01
NE daj Boze !!! Lazov nad lazovima i jos "ima" obraz da se sepuri i dalje laze ovaj Narod!!!
Četvrtak 03.05.2012. 05:51
Da je pred izbore podelio onih hiljadu Evra... možda... možda
Četvrtak 03.05.2012. 06:20
Jooooj PLAVUŠO
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online