Subota 28. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 01.05.2012.
08:22
Vestionline A

Tadić: Mi smo narod koji zaslužuje poštovanje

Boris Tadić, kandidat za predsednika Srbije izborne koalicije okupljene oko Demokratske stranke (DS), rekao je u Novom Sadu da jedino politika i Evropa i Kosovo brani integritet države Srbije i identitet njenog naroda.

"Ona jeste jedino logična zato što ta diplomatska i mirovna politika brani integritet i identitet na svakoj tački potencijalne ugroženosti zemlje i naroda", istakao je Tadić na velikom predizbornom mitingu te koalicije.

On kaže da Srbija time želi da doprinese evropskom identitetu i kulturi.

Branimo integritet i identitet naroda: Boris Tadić

"Mi smo narod koji zaslužuje svako poštovanje. Ali, braneći svoj integritet nijednog trenutka nećemo zaboraviti svoju budućnost, ekonomiju, razvoj, kao i investicije", rekao je Tadić.

Tadić, koji je i lider DS, navodi da je njegova vizija da država Srbija, ne čekajući Evropu, uspostavi mir u regionu.

"Nećemo čekati da nam Evropa uspostavi mir u regionu. Mi idemo ka problemu i rešavamo ga. I zato svi oni koji na Đurđevdan izađu na izbore neka ne zaborave da se toga dana odlučuje o Srbiji u narednih pet godina", poručio je Tadić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da mnogima iz Srbije nije drago što je on na mitingu i što daje podršku Tadiću.

"Njihov problem sa mnom je što ja nikad ne kalkulišem. Ja ne smatram politiku kao kalkulaciju, nego kao borbu. Podrška Tadiću je deo moje borbe", rekao je Dodik, koji je i lider SNSD-a.

Hohštapleri nas uvalili u krizu: Milorad Dodik
 



On je izrazio uverenje da Srbija posle đurđevdanskih izbora kreće napred, još bolje i snažnije.

"Vidim koliko je bolja Srbija u odnosu na neke prošle dane. Voleli bismo i Boris i ja da nas nisu belosvetski hohštapleri uvalili u svetsku ekonomsku krizu, pa sad imamo problema. Oni u Italiji i Španiji su svoj standard gradili na nekakvoj virtuelnoj ekonomiji. Sad im je teže nego ovdje nama", naveo je Dodik.

On smatra da Srbija i Republika Srpska, za razliku od tih evropskih država, imaju šansu, a ona je u okupljanju.

"Moramo se okupiti. Srbija mora da prestane da bude politički podeljena. I zato mora da se okupi oko najsnažnije ličnosti u ovom trenutku, a to je Boris Tadić", poručio je Dodik.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.05.2012. 09:44
Дедињске комшије?
Utorak 01.05.2012. 09:38
SRPSKI NAROD JE SAM KROZ HISTORIJU DOKAZAO I ZASLUZIO DA BUDE POSTOVAN, SVE DOK NISI TI I TVOJI OKO TEBE DOSLI DA SPUSTAJU TANGICE PRED SVAKOM KRETENSKOM GLAVOM IZ EU I SAD ! TI SI POCEO SA IZVINJAVANJIMA KRVNICIMA, SA DEKLARACIJAMA ITD, BEZ I JEDNOG PITANJA GDJE SU SRPSKE ZRTVE, A SRBIJA JE PRVA DRZAVA PO BROJU IZBJEGLICA I NIKO OD VAS SE NE PITA KAKO TO DA JE AGRESOR IZBJEGAO I NAPUSTIO SVOJ DOM ! PEDERSKA POSLA !
Utorak 01.05.2012. 09:28
Znaci iVestima uvedena cenzura.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online