Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Nedelja 29.04.2012.
01:43
Beta A

Koštunica: EU skupo košta Srbiju

Lider Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica ocenio je u Zrenjaninu da je aktuelna vlast pre četiri godine krenula pogrešnim putem pod devizom da EU nema alternativu, što je Srbiju skupo koštalo.

Vojislav Koštunica: Ne može narod biti bogat i živeti dobro ako privrede nema
 

Na predizbornom skupu on je rekao da je Srbija, od kada je potpisan Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju aprila 2008. godine izgubila oko pola milijarde evra u carinskim transakcijama oslobađajući robu iz EU od carina.


"U tom poslu desilo se to da, obrni i okreni, mi finansiramo EU, umesto da ona finansira nas. Najbolji primer je Fijat. On je došao da investira u Srbiju a cela stvar se završila tako da Srbija investira u Fijat, jer najveći deo novca koji je uložen u to preduzeće, u to bure bez dna, došlo je iz Srbije, a ne Italije", rekao je Koštunica.


Lider DS- S-a je istakao da se u Srbiji teško živi jer su, kako kaže, siromaštvo, beda i beznađe pristisnulo Srbiju, jer su pored praznih kuća u selima, prazne fabričke hale, a privreda je na izdisaju.


"Ne može narod biti bogat i živeti dobro ako privrede nema, a nema je i to se vidi i po platama koje su najniže u regionu. Nema zemlje u kojoj su plate niže, bednije i jadnije nego u Srbiji, to posebno kažem u Vojvodini, misleći da je ovo najbogatiji deo Srbije", rekao je Koštunica.


On je dodao da nasuprot tome postoji jedna virtuelna Srbija, koja se vidi na TV spotovima.


"Tamo se odvija jedan drugačiji život, tamo vidite Srbiju koja je možda najbogatija u Evropi, Srbiju koja se tako razvija i izaziva toliko interesovanje stranih investitora da je prava jagma među njima ko će pre doći u Srbiju", kazao je Koštunica.


Govoreći o Kosovu i Metohiji, on je rekao da je to, između ostalog, 15 odsto teritorije države koja ima svoju materijalnu vrednost.


"Nijedna država koja je ulazila u EU nije ušla po tu cenu. A tu imovina, državna, privatna i neizmerno rudno blago, i to ima svoju vrednost i to je jednostavno nešto što Srbija daruje da bi postala kandidat a jednog dana možda i ne postane članica EU", naveo je Koštunica.


Na skupu u Zrenjaninu, pored Koštunice, govorili su i Čedomir Janjić, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije u Zrenjaninu, i dramski pisac i poslanički kandidat Siniša Kovačević.

POVEZANE VESTI

Nedelja 29.04.2012. 14:18
Evo kako stoje stvari: 2000. smo ustanovili da je Srbija teški bolesnik zahvaćen kancerom zvanim SAPS+Radikali. Zbog toga je bilo potrebno preduzeti hirurški zahvat i odstraniti obolelo tkivo iz organizma. Međutim, Koštunica je insistirao na tome da je operacija nepotrebna i da treba primeniti hemoterapiju. Doktor Đinđić uje pokušao da sprovede hirurški zahvat, ali je pao kao žrtva kancerogenih neistomišljenika. Na prethodnim izborima, oni koji su se borili protiv malignog SPS, napravili su sa njima koaliciju, verujući da je to za opšte dobro. Sada je jasno da su se maligne ćelije pritajile da bi dobile na vremenu, izbegle hirurški zahvat, i ponovo ugrozile život pacijenta po imenu Srbija.
Nedelja 29.04.2012. 02:22
Srbija nece uci u EU po ceni da izgubi kosmet.Niko od politicara ne bi ni smeo da prizna nezavisno Kosovo,jer bi narod digo bunu, moguce da bi neko bio obesen na trgu. Ali nesto sto svi politicari izbegavaju je sagledavanje realnosti.Na KiM zivi 2 miliona siptara.Ako je KiM Srbija, onda su oni gradjani Srbije, znaci imaju pravo glasa, i glasali bi svoje. Premijer Srbije bio bi Hasim Taci, ili Haradinaj. Nikad sipci nisu bili lojalni gradjani Srbije, uvek bi radili protiv Srbije,i da uzivaju veca prava od svih u Srbiji, opet bi je potkopavali. Jedino sever KiM da pokusamo da uzmemo, ali trazice presevsku dolinu u zamenu.Manastire i crkve da povratimo, i srpsku imovinu nekako da regulisemo.
Nedelja 29.04.2012. 03:51
http://www.youtube.com/watch?v=-7BcTgUNVmc
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online