Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 24.04.2012.
15:18
B92 A

"Mesto gradonačelnika je dovoljno"

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio je da se u ovom trenutku kandiduje za mesto gradonačelnika jer smatra da mu je i to dovoljno.

 "Mesto gradonačelnika je dovoljno"
 

"Ja znam šta mogu. Nije mesto gradonačelnika mala stvar za mene. Ne želim da tražim nešto što je više od mojih mogućnosti. Ne mislim da bi trebalo da se kandidujem za premijera, ministra ili predsednika ", rekao je Vučić u emisiji B92. On je rekao da smatra da bi on i njegova stranka bolje upravljali prestonicom nego trenutna vlast i gradonačelnik.

"Vlast navodi da je izgradila 36 obdaništa i to je dobro. Ali ta obdaništa su uglavnom građena od kredita. Mi predlažemo da se na osnovu našeg projekta Grad na vodi privuku investitori i da se od tih sredstava grade nova obdaništa i škole a ne da se samo menja drvenarija i to predstavlja kao novi objekat", rekao je Vučić.

On je dodao da SNS ne želi da upravlja Beogradom "na samoupravljački način" uzimanjem kredita i kritikovao gradsku vlast da je za tri godine zadužila Beograd onoliko koliko je bio zdužen pre toga.

"Oni stalno misle uzećemo kredite potrošiti pare i niko neće tražiti da se vrati, a onda građani i njihovi unuci će to da vraćaju", rekao je zamenik predsednika SNS.

Vučić je dodao da su, to što gradonačelnik Dragan Đilas ne želi da bude sa njim u TV duelu i što ga napada "nepošteno".

"Čuo sam te njegove napade i odbijanja da se sastane da se suoči sa mnom to je nepošteno. Stalno govori kako nisam ništa radio pre politke ali niko od njih neće da odgovori šta je on radio pre nego što je došao na vlast", rekao je Vučić.

On je rekao da bi sa bivšim gradonačelnikom Njujorka Rudolfom Đulijanijem otišao na sastanak sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom da je on to tražio "iako mu ne bi bilo posebno prijatno".

"To bi bilo u interesu Beograda, od Đulijanija bismo mogli da čujemo korisne savete", rekao je Vučić.

On je ocenio Demokratskoj stranci smetalo to što bivši gradonačelnik Njujorka Rudolf Đulijani nije došao kod njih, već je bio gost SNS.

"Njima je smetalo što je Đulijani došao kod nas, a ne kod njih", naveo je Vučih i dodao da mu nije jasno šta se SNS-u tačno zamera, kada je bivši Đulijani u Beograd došao da priča o biznisu.

"Ne razumem one koji su govorili da žele investitore i napredak Beograda, da im ne smeta ni Džo Bajden, ni Hilari Klinton, ali im smeta jedan gradonačelnik Njujorka", naveo je Vučić. On je istakao da je bombarodvanje bio strašan zločin i da se njegovo mišljenje o tome nije promenilo, ali Srbija mora da gleda u budućnost.

POVEZANE VESTI

Utorak 24.04.2012. 15:28
Kazu, ko visoko leti,nisko pada.
Utorak 24.04.2012. 15:49
Beogradu je potrebno novo lice i malo osvezenja i nove snage, jer dosadasnja vlast se dovoljno pokazala koliko je sposobna i koliko ume
Utorak 24.04.2012. 18:05
Ala bi Beograd procvetao, posebno u proleće!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online