Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 18.04.2012.
16:41 >> 19:45h
Beta A

Kfor dežura kod "Tri solitera"; Drevs zabrinut

Pripadnici Kfora i danas su dežurali u severnom delu Kosovske Mitrovice kod naselja "Tri solitera" gde je 8. aprila u eksploziji poginuo Seljver Haradinaj (38).

U tom delu grada nalazi se jedno oklopno vozilo Kfora i više vozila međunarodnih snaga.

Kosovski Albanac Seljver Haradinaj poginuo je, a dvoje njegove dece lakše je povređeno 8. aprila, kada je aktiviran eksploziv postavljen na prozor njihovog stana u prizemlju. Seljver Haradinaj je u trenutku eksplozije u stanu u naselju "Tri solitera" bio sa suprugom i četvoro dece.

Naselje "Tri solitera" nalazi se u blizini reke Ibar koja deli grad na severni i južni deo, i u njemu žive pripadnici svih etničkih zajednica koje žive na Kosovu.

Istragu o pogibiji Haradinaja vodi regionalna jedinica Kosovske policije, a motiv i počinioci tog zločina nisu poznati.

Predsednik Skupštine opštine Zvečan Dobrosav Dobrić iz Srpske radikalne stranke kazao je agenciji Beta da Srbi nisu za pretnje i silu nego za mirno demokratsko rešavanje svih problema koji postoje.

Drevs: Na severu napeto uoči izbora

Komandant Kfor-a, nemački general Erhard Drevs posetio je raspoređene vojnike kod

"Tri solitera". Tom prilikom je izjavio da je stanje na severu Kosova napeto uoči srpskih

Erhard Drevs

izbora zakazanih za 6. maj, i pozvao sve strane da sačuvaju mir. Drevs je rekao da su pripadnici Kfora raspoređeni u severnom delu Mitrovice da obezbede mir za sve.

"Došao sam ovde da posetim vojnike Kfora raspoređene kod (naselja) 'Tri solitera'. Nakon eksplozije situacija se smirila. Ne bih rekao da je posle prošlih događaja situacija pogoršana, međutim mi treba da kažemo da je ona stvarno napetija što se približavaju srpski izbori", rekao je Drevs.

Komandant Kfora je zatražio od Vlade samoproklamovanog Kosova da - imajući u vidu posledice - ostane uzdržana i da ne preduzima akciju, poput one od 26. jula prošle godine kada je pokušala da preuzme prelaze.

"Imam veliko poverenje u uzdržanost Vlade Kosova i verujem da će se i dalje delovati sa takvom uzdržanošću", rekao je komandant Kfora.

Drevs je rekao da Vlada Kosova treba da se ponaša "zrelo" u vezi sa pitanjem srpskih izbora koje kosovska vlast ne želi.

Drevs se tokom posete severnom delu Mitrovice sastao i sa Srbima koji su u šatorima iza barikade kod mosta na reci Ibar.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.04.2012. 17:05
Ekipi lekara srpske nacionalnosti nije dozvoljen pristup iako su oni nadležni za taj deo grada..Veoma sumnjiva situacija..Kriju nešto...
Sreda 18.04.2012. 19:50
Srbi nemaju apsolutno nikakve veze sa ovim zlocinom. Znamo vrlo dobro kako funkcionise antisrpska propaganda. Ako su Srbi krivi, medijska hajka je nezadrziva, ako su krivci nepoznati, onda se optuzuju Srbi ili se aludira, a ako pak Srbi ne snose nikakvu odgovornost, onda se izlazi sa izjavama da je pocinilac nepoznat, i da je istraga u toku ali tako da se utice na formiranje misljenja da su Srbi pocinioci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online