Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 18.04.2012.
15:04 >> 15:05h
Beta A

"Sporazum sa Rusijom najveća šansa"

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović ocenio je tokom današnje posete Čajetini da je Sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom najveća šansa za razvoj domaće privrede.

 Sporazum sa Rusijom najveća šansa: Nenad Popović

"Naša zemlja jedina u svetu ima Sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom koji nam omogućava da oko 97 procenata svih domaćih proizvoda izvozimo u Rusiju bez carina", rekao je Popović na sastanku sa privrednicima iz Zlatiborskog okruga, a prenosi DSS.

Potpredsednik DSS je dodao da je to "najveća konkurentska prednost" Srbije u odnosu na sve zemlje EU.

Popović je ocenio da je taj sporazum najveća izvozna šansa za domaću privredu, ali i šansa za privlačenje stranih investicija u Srbiju.

"Postojanje Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Rusijom je velika motivacija za sve strane investitore da otvore proizvodnju u Srbiji, jer će njihovi proizvodi moći da se izvoze u Rusiju bez carina što automatski znači njihovu veću konkurentnost na ruskom tržištu", naveo je on.

Popović je istakao da će DSS, kada dođe na vlast, učiniti sve da se potencijal tog sporazuma maksimalno iskoristi.

"Naravno, uslov je da Srbija bude politički neutralna, jer su nam evropski zvaničnici jasno stavili do znanja da će Srbija morati da se odrekne ovog sporazuma ako želi da nastavi dublje sa evropskim integracijama", naveo je Popović.

Potpredsednik DSS je tokom boravka u Zlatiborskom okrugu posetio preduzeće za proizvodnju i preradu suhomesnatih proizvoda "Zlatiborac" u Mačkatu.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.04.2012. 15:03
...и једина.
Sreda 18.04.2012. 15:14
Sporazum sa Rusijom o slobodnoj trgovini je odličan. Svi pričaju o šansi ulaganja zapada u Srbiju zbog bescarinskog izvoza u Rusiju. I to je odlično ako do toga dođe. A ko priča i ko poduzima mere da se domaća preduzeća pomognu i organizuju da mogu da ispoštuju zahteve ruskog tržišta u pogledu kapaciteta proizvodnje? Koliko ima danas malih i srednjih preduzeća koji imaju proizvodni program koji je interesantan za rusko tržište? Mnogo. Koliko tih malih i srednjih preduzeća ima kapacitete da zadovolji rusko tržište? Vrlo, vrlo malo. E taj problem treba da se rešava, jer onda zarada ostaje u Srbiji; a stranci bi profit izvukli iz Srbije.
Četvrtak 19.04.2012. 09:54
Velika je Rusija,s tim I velika potreba za hranom.A posebno uz to idu I povlastice koje vam Rusija nudi.Bilo bi lose da ne iskoristi te to,Rusi se svesno zalazu da vam na neki nacin pomognu.Ne bezite od toga.A sami znate da Rusija je prosperativna zemlja,nema 90tih ni na vidiku.Punom parom,Rusija ce vam biti vjetar u jedra.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online