Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 04.12.2014.
16:36
Beta A

Osnovana Srpska narodna partija

Srbija je u četvrtak dobila novu stranku - Srpsku narodnu partiju, na čijem čelu je Nenad Popović, doskorašnji funkcioner Demokratske stranke Srbije.

Nenad Popović na osnivačkoj skupštini Srpske narodne partije

Srpska narodna partija deklarisana je kao evroskeptična, a kao glavni cilj istaknuto je zalaganje za ozdravljenje nacionalne ekonomije. Među osnivačima su Vojislav Mihajlović, nekadašnji funkciner Srpskog pokreta obnove, kao i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i predsednik opštine Niška Banja Zoran Vidanović.

Nenad Popović je na osnivačkoj skupštini izabran za vršioca dužnosti predsednika stranke, a tu funkciju će vršiti do izborne skupštine, koja se očekuje na proleće.

Popović je poručio da će Srpska narodna partija nastaviti državotvorne ciljeve čiji je jedan od utemeljivača bio Vojislav Koštunica.

"Ponosan sam što sam bio sa Koštunicom u timu koji je doneo novi Ustav, energetski sporazum sa Ruskom federacijim, doneo deklaraciju o vojnoj neutralnosti Srbije, uspostavio specijalne veze sa Republikom Srpskom. Jednom rečju, ponosan sam na svoju saradnju sa Koštunicom", kazao je Popović.

On je poručio da je Srpska narodna partija protiv ulaska Srbije u Evropsku uniju.

"Smatramo da to nije ni u ekonomskom ni u političkom interesu Srbije", kazao je Popović.

On je naveo da sud o tome da li Srbija treba da uđe u Evropsku uniju treba da donese narod, na referendumu. Ipak, cilj je najbolja saradnja i što bolji odnosi sa članicama EU.

Popović je istakao da Srbija u svojoj prošlosti nije imala prijatelja od Rusije, pa zbog toga treba poštovati nacionalne interese Ruske federacije.

"Kao što je za Rusiju Kosovo i Metohija uvek bilo, jeste i biće sastavni deo Srbije, tako i mi moramo da pokažemo da kažemo da je za Srbiju Krim uvek bio, jeste i biće sastavni deo Rusije", kazao je Popović.

Govoreći o ekonomskom programu, Popović je naglasio podršku malim i srednjim prduzećima i poljoprivredi.

Kao mere koje bi trebalo da pospeše razvoj ekonomije i preduzetništva, Popović je pomenuo suzbijanje sive ekonomije i smanjenje poreza na realan nivo koji neće opterećivati privrednike.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.12.2014. 16:45
Nista licno ali partije u Srbiji nicu brze nego epidemija Ebole u Africi.
Četvrtak 04.12.2014. 17:01
Данашња опозиција се толико поцепала и поделила да не представља никакву опасност по актуелну власт.За Поповића се нисам изненадио,јер човек жели да буде уз власт.Тако је навикао,а тако му је и лакше.Човек који је угасио Минел би требао да одговара,али не,он жели да буде министар па да угаси све...и оде.ДСС ће верујем овај потез само ојачати и ујединити.Мишеви први беже....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online