Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 18.04.2012.
15:08
Beta A

"Održavanje izbora na Kosovu je kao prst u oko"

Načelnik Kosovskog okruga Goran Arsić kazao je danas da bi organizovanje lokalnih izbora na Kosovu mimo volje Beograda bilo suprotno interesima države i ugrozilo bezbednost Srba.

 Načelnik okruga: Lokalni izbori mimo interesa države
 

Arsić je za KiM Radio iz Čaglavice kazao da će srpske opštine nastaviti da funkcionišu i ako lokalnih izbora ne bude, ali da neće postojati skupštine opština već će lokalnom samoupravom upravljati koordinatori ili opštinska veća.

Komentarišući najave da će lokalnih izbora ipak biti u opštinama Zubin Potok i Zvečan na severu Kosova, Arsić je rekao da to znači "stavljanje prsta u oko i međunarodnoj zajednici i Beogradu".

"Predstavnici koji će organizovati izbore u te dve opštine bez saglasnosti Srbije ponovo idu protiv državnih interesa čime pokazuju da slušaju partijske centrale iz Beograda i time stavljaju do znanja da su partijski interesi iznad državnih. Takođe, ako država Srbija ne organizuje izbore, ti izbori neće biti legitimni", rekao je on.

Arsić je kazao da se bezbednost južno od Ibra može pogoršati ukoliko neka od opština pokuša da organizuje lokalne izbore.

"U tom slučaju sigurno će biti i hapšenja svih ljudi koji se nalaze na biračkim mestima odnosno u biračkim odborima i takva biračka mesta sigurno će biti zatvorena od strane Kosovske policije", rekao je načelnik Kosovskog okruga.

Istovremeno, kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi je za Radio Kontakt plus iz Mitrovice ponovio da će policija, uz pomoć Euleksa i Kfora, učiniti sve kako bi sprečila održavanje lokalnih izbora na severu Kosova. On je dodao da prilikom intervencije kosovske policije ne očekuje nerede većeg obima.

"Mi ćemo biti koncentrisani na zaplenu materijala i preventivnom delovanju i to je zakonom regulisano, ne želimo tenzije, ali bi i oni koji organizuju izbore trebalo da budu razumni", rekao je kosovski ministar unutrašnjih poslova.

Redžepi nije želeo da precizira kada će policijska akcija biti sprovedena, istakavši da je to deo operativnog plana o kome ne može da iznosi detalje.

POVEZANE VESTI

Sreda 18.04.2012. 15:16
Predsednica skupstine je raspisala izbore. Opstinske strukture su nadlezne za njihovo sprovodjenje. Nema pravnog osnova da se jednom raspisani izbori otkazu.
Sreda 18.04.2012. 15:33
Ma nabij ti sam sebi po jedan prst u svako oko i okreći ih levo - desno da izoštriš sliku da bi bolje video svet oko sebe......
Sreda 18.04.2012. 17:30
Srbija kakvu ja volim i želim NE PITA NIKOGA NI ZA ŠTA VEĆ RADI PO SVOM USTAVU!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online