Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 15.04.2012.
13:33
Al Džazira A

Bogdanović: Neće biti izbora na KiM

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je danas da je od Unmika dobijen negativan odgovor u vezi s održavanjem lokalnih izbora na na Kosovu i Metohiji i da ih Srbija neće organizovati.

Goran Bogdanović: Unmik rekao nema izbora

"Ne želimo da na bilo koji način kršimo Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN) i dovoditi u opasnost Srbe koji žive južno od reke Ibar", rekao je Bogdanović, podsećajući da je Unmik nadležan za organizaciju lokalnih izbora na Kosmetu.

"Neorganizovanje izbora na Kosovu ne znači da su srpske institucije ugašene, naprotiv, lokalni izbori nisu održani od 1999. do 2008. godine, pa su naše institucije opstale i bile možda čak i jače od onih koje su formirane nakon održavanja izbora", istakao je ministar.

On je naglasio da zato nisu dobre najave da će u dve opštine na severu Kosmeta biti održani lokalni izbori, jer nije dobro da se na taj način Srbi dele i ponovio da niko nema pravo da krši Rezoluciju 1244.

Bogdanović je podsetio da je Rezolucija dokument na osnovu kog se očekuje da vrlo brzo počnu pregovori o statusu Kosova i Metohije i dodao da ako smo skloni njenom nepoštovanju, ne možemo očekivati od predstavnika međunarodne zajednice i kosovskih Albanaca da "sednu sutra i na osnovu Rezolucije razgovaraju s nama o statusu" Kosova.

"Moj apel je da lokalni izbori ne budu održani ni na severu Kosova i to neće značiti da će srpske institucije biti ukinute i da mi nećemo voditi računa o stranačkoj zastupljenosti na lokalnom nivou u opštinamka na severu Kosova", napomenuo je Bogdanović.

Ako budu održani lokalni izbori na severu porajine, priznavanje rezultata tih i takvih izbora biće u nadležnosti nove Vlade Srbije, dodao je on i rekao da misli kako bi bilo jako loše da se priznaju rezultati tih izbora.

"Zbog toga je moj apel da se odustane od sprovođenja lokalnih izbora na severu Kosova, jer postoje razni načini da lokalna samouprava na severu nastavi da funkcioniše", kazao je Bogdanović.

U tom smislu on je pomenuo formiranje opštinskih veća, ili produžetak mandata lokalnim samoupravama.

POVEZANE VESTI

Nedelja 15.04.2012. 13:34
Неорганизовање избора значи да сте унередили мотку... Пакујте се, рудници вас чекају.... Христос Воскресе!
Nedelja 15.04.2012. 14:02
Izgleda da jos uvek prima platu iz Pristine.
Nedelja 15.04.2012. 14:54
Vi ste cuveni da mrtvake stavljate na listama tako i ovog puta da te obavestim da je Unmik umro na kosovu, ne postoji. Jos samo vi neznate to. Mrtvak se vise za nista ne pita. U testamentu 1244 vam nije ostavio kosovo a to vam i nije tesko palo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online