Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 13.04.2012.
14:34
Beta A

"Euleks treba da saopšti ko je kriv za smrt"

Bivši administrator UN za region Kosovske Mitrovice Džerald Galuči pozvao je danas međunarodne misije da što pre saopšte ko je odgovoran za ubistvo Seljvera Haradinaja u severnom delu grada i obezbede mirno okruženje za sve stanovnike.

 "Euleks treba da saopšti ko je kriv za smrt"

Galuči je na svom blogu napisao da je Euleks od 8. aprila, kada je u eksploziji bombe ubijen Haradinaj, a ranjeno njegovo dvoje dece, imao dovoljno vremena da prikupi forenzičke dokaze i saopšti šta se tačno desilo.

Haradinaj je ubijen u severnom delu grada, gde su Srbi većina stanovništva. Na prozor njegovog stana podmetnuta je bomba, a Albanci su za napad optužili Srbe. Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči najavio je posle toga da je moguća akcija kosovskih specijalaca na severu Kosova.

Srbi su odbacili odgovornost za napad, a Vlada Srbije saopštila je da su pozivi na nasilje iz Vlade Kosova veoma opasni i da međunarodne misije moraju da reaguju na njih.

Galuči je naveo da Euleks sigurno ima dovoljno dokaza bar da utvrdi da li je do eksplozije došlo unutar stana ili je bomba podmetnuta van njega.

Prema njegovim rečima, ako stan Haradinaja nije napadnut, Euleks mora
da spreči vlasti u Prištini da događaj iskoriste za policijske akcije na severu.

Međutim, ukoliko je bomba podmetnuta spolja, Galuči navodi da Euleks, pa i sami Srbi sa severa, moraju što pre da pronađu i kazne one koji su odgovorni za napad.

"Samo tim akcijama može se sprečiti dalja konfrontacija Srba i Albanaca na Kosovu, a u međuvremenu Kfor i Euleks moraju rasporediti snage u osetljivim oblastima kod reke Ibar kako bi sprečile eventualne nove incidente", zaključio je Galuči.

POVEZANE VESTI

Petak 13.04.2012. 15:41
Priznali bi oni da nisu dosli sa zadatkom da satanizuju i razbiju srbiju i proglase nezavisnost kosova. Moraju da opravdaju bombardovanje, drogu, siptarski kriminal.Svi su iz iste kuhinje.
Petak 13.04.2012. 15:22
Ma gde si bio maj....ne kada su napadali i ubijali Srbe pa da trazis da se nadju vinovnici.Sada kada je gusto i kada za tebe neznace nista pobijeni Srbi ovako reagujes.Ma da se i oce zaratiti pa jednom da se zavrsi i sa tim sipcima pa kom obojci a kom opanci!Smradu jedan!
Petak 13.04.2012. 21:40
Gdje si bio kad su Srbi ubijani pa da kazes koju,magarcino ishitrena.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online