Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 13.04.2012.
13:53
Srna A

Stefanović: Vlada nije postavila barikade na Kosmetu

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović demantovao je tvrdnje predsednika opštine Kosovska Mitrovica Krstimira Pantića da je srpska vlada postavila barikade na Kosmetu i da administrativne linije pretvara u takozvane "državne granice".

Borisalv Stefanović: Vlada Srbije nije i neće nikada preuzeti bilo kakvu obavezu protiv interesa naših građana na Kosmetu
 

Stefanović je naveo da su barikade postavili građani i da su u većini slučajeva one postavljene na osnovu instrukcija tamošnjih lokalnih lidera, uključujući i Pantića, a Vlada Srbije je zatekla takvu situaciju i nastojala da smiri tenzije između Srba na severu sa jedne, i međunarodne zajednice i prištinskih vlasti sa druge strane.


"Hteo bih da demantujem izjave Pantića i Petkovića da Vlada Srbije i ja, kao šef pregovaračkog tima, nismo obaveštavali javnost i Narodnu skupštinu o postignutim dogovorima između Beograda i Prištine", istakao je Stefanović u demantiju upućenom RTS-u zbog izjava Pantića i portparola Demokratske stranke Srbije Petra Petkovića u emisiji "Oko", koja je emitovana 10. aprila, kada je rečeno da je "Stefanović svojim dogovorima naterao Srbe na Kosovu da uzimaju tablice koje izdaje takozvani MUP Kosova", da se "administartivna linija pretvara u graničnu" i da "vlada postepeno radi na tome da Kosovo i Metohija postane nezavisno".


Dogovor o integrisanom upravljanju administrativnim prelazima, rekao je Stefanović, podrazumeva da Euleks poseduje izvršni mandat na prelazima Jarinje i Brnjak i "da takozvani kosovski carinici imaju samo jednu vrstu posmatračke uloge".


Ni na jednom administrativnom prelazu, naglasio je Stefanović, nema i neće biti državnih obeležja i simbola i oni ni na koji način ne liče na granične prelaze.


Stefanović je naveo i da dogovor sa Prištinom o slobodi kretanja podrazumeva da Priština izdaje i registarske tablice koje su statusno neutralne ("KS" tablice, a ne "RKS") i da svi građani imaju pravo na njih, dok građani Srbije imaju puno pravo na srpske registarske tablice i sva dokumenta.


"Vlada Srbije nije i neće nikada preuzeti bilo kakvu obavezu protiv interesa naših građana na Kosmetu. Neistina je i da smo dozvolili bilo kakvu upotrebu takozvanih ’kosovskih’ pasoša ili nametanje takozvanih ’kosovskih’ institucija`", naveo je Stefanović

POVEZANE VESTI

Petak 13.04.2012. 13:55
Poceo rat a ti pricas o barikadama. Gde ti zivis.
Petak 13.04.2012. 20:55
Mars djubre lazljivo ! Kako te nije sramota da pricas gluposti ! Kakve administrativne linije kakvi bakraci KiM je Srbija.Da te potsetim i u evropi nista ne podseca na granicne prelaze ali se zna gde su granice !U Nemackoj nema granice ni prelaza izmedju Bavarske i drugih pokrajina pa zasto bi ih bilo i u Srbiji
Petak 13.04.2012. 15:50
Црни дане, а црна судбино! О кукавно Српство угашено, зла надживјех твоја сваколика, а с најгорим хоћу да се борим! Да, кад главу раздробиш тијелу, у мучењу издишу членови... Куго људска, да те Бог убије! (Горски вијенац)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online