Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 12.04.2012.
13:02

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Palma: Bog, pa Ivica Dačić

Ivica Dačić i ja smo na vrhu svih top-lista kao najpopularniji političari u Srbiji. On kao ministar, a ja kao gradonačelnik. Zato očekujemo da ćemo nakon izbora biti najpoželjniji partneri za formiranje buduće vlade, kaže Dragan Marković Palma, prvi čovek Jagodine i stranke Jedinstvena Srbija, koja je koalicioni partner Socijalističke partije Srbije.

Kako napreduje kampanja?


- Na putu smo za Kikindu, a posle ćemo u Sombor. Očekujemo da dobijemo podršku 15 odsto glasača na izborima jer istraživanja pokazuju da je Ivica Dačić najpopularniji ministar, a ja najpopularniji gradonačelnik u Srbiji.


Čija istraživanja, vaša ili...


- Nemojte tako, ne samo naša već i svih agencija koje rade taj posao. Istraživanja su pokazala da je među građanima najpopularnija crkva, a odmah iza nje policija. Znači Bog, pa Ivica Dačić.


Otkud vam ideja da sebe građanima nudite kao "sedmicu na lotou"?


- Zato što sam broj sedam na listi. Ako dva i po miliona ljudi igra loto, razmislite koliko će njih dobiti. A ako zaokruže mene, svi dobijaju.


Zato što građanima nudite novac ili...?


- Kako to mislite?


U ovoj kampanji ste trudnicama u Jagodini obećali 1.200 evra nakon porođaja?


- To nije zbog izbora, već zbog bele kuge. U svakoj opštini u kojoj mi pobedimo porodilje će dobiti taj novac.


A šta ako trudnice počnu masovno da dolaze u Jagodinu da se porode?


- Ne može tako, moraju imati mesto prebivališta bar pet godina na našoj opštini.


Da li biste sa naprednjacima formirali vladu nakon izbora?


- To je sutra, a ja razmišljam samo o danas.


Bili ste sa DS-om u ovoj vladi, ali i sa Koštunicom (DSS) i Veljom Ilićem (NS) u koaliciji ranije, ko je "zgodniji" za saradnju?


- Nema tu ljubavi, samo interes. Nema zgodnih i nezgodnih, videćemo posle izbora, ko kakve rezultate ostvari.


Pa ćete sa boljima?


- Videćemo nakon izbora.


Znači, vi nikako ne vidite sebe kao opoziciju, isključivo kao vlast?


- Naravno, jer nas tako vide građani. Podrška raste, a to je zato što smo uvek držali reč i ispunili sve što smo obećali. Naši prioriteti su borba protiv bele kuge, nova radna mesta, nastavak rada na tome da postanemo članica EU i da se izborimo da Kosovo ostane deo Srbije. I još, u našoj koaliciji SPS-PUPS-JS nikad nije bilo svađe.


A na flertovanje Krkobabića (PUPS) sa Nikolićem ste rešili da zažmurite?


- Nije to bila svađa, a ni flertovanje. Siguran sam da su se mediji bavili nagađanjima. Naši partneri se kao i mi zalažu za socijalnu pravdu i imamo najbolju socijalnu politiku koja će poboljšati život građana.
 

Bolje baka nego predsednički kandidat

 

Da li bi ste i vi sugerisali svojoj supruzi da se kandiduje za predsednika da ne možete na izbore kao lider radikala Vojislav Šešelj?


- Svako ima pravo da bira i bude biran.


Je li to zloupotreba?


- Pa nije. Samo, ne verujem da bih nešto tako uradio. Moja supruga ima puno posla, znate, čuva petoro unučadi.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 12.04.2012. 13:11
а Бетовен и Моцарт?
Četvrtak 12.04.2012. 16:38
Tako to biva kada se iz opanka uskoči u lakovane cipele.
Četvrtak 12.04.2012. 19:00
Spisak propalih firmi u Jagodini se ne spominje ?JAGODINA - Privatizacija i stečajevi od 2002. godine u Jagodini bez posla su ostavili 9.429 radnika, a od 11 privatizovanih firmi samo u dve privatizacija je uspela, izjavio je predsednik Samostalnih sindikata za grad Jagodinu Miroslav Gajić. i svasta nesto xaxa.... vredi pogledati.. http://slobodnajagodina.blogspot.com
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online