Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 11.04.2012.
21:09 >> 21:58h
Beta A

Kuči preti da će se ponoviti 25. jul 2011.

Zamenik premijera samoproklamovanog Kosova Hajredin Kuči večeras je najavio mogućnost da specijalne kosovske policijske snage preduzmu akciju na severu Kosova nalik onoj od 25. jula prošle godine. Akcija kosovske policije na severu Kosova bila bi "opasna avantura", koja bi mogla da izazove nasilan odgovor, smatra Oliver Ivanović, državni sekretar u Ministarstvu za KiM.

Akcija kao ona od 25. jula biće obavezna, ali ne i poželjna za Vladu Kosova: Hajredin Kuči

Specijalne jedinice Kosovske policije Rosu su 25. jula prošle godine izvele akciju zauzimanja administrativnog prelaza Brnjak na severu Kosova.

Kuči je na TV Kohavizion (KTV) rekao da su te mere neophodne da bi se uspostavio red i zakon i u tom delu zemlje, dodajući da je do kašnjenja u preduzimanju akcija došlo kako bi se izdvojili građani severa Kosova od kriminalaca i kako bi se izbegao utisak da

I ovo:

KPS pucao na Srbe, Fejt pozdravio akciju

Kosovo vrši etničko čišćenje na severu.

"Akcija kao ona od 25. jula biće obavezna, ali ne i poželjna za Vladu Kosova", rekao je Kuči.

Zamenik premijera je izrazio nezadovoljstvo aktivnostima Kfor-a i Euleksa u tom delu Kosova, tražeći istovremeno veću saradnju na uspostavljanju reda i zakona.

"Akcije kosovske policije na severu - opasna avantura"

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović ocenio je da bi akcija kosovske policije na severu Kosova bila "opasna avantura", koja bi mogla da izazove nasilan odgovor i koja mora da bude sprečena.

Ivanović je agenciji Beta rekao da veruje da će predstavnici međunarodne zajednice shvatiti "svu pogubnost takve avanture" i moguće posledice i da će sprečiti slanje specijalnih ili "bilo kakvih drugih" jedinica na sever Kosova. On je kazao da je sever Kosova politički problem koji se ne može rešavati silom, jer bi u tom slučaju izazvao "nasilni odgovor koji niko ne bi mogao da smiri".

"Ovo je opasna avantura koja mora biti sprečena, moramo dati mesta i prostora da se mirnim putem reše problemi", kazao je Ivanović i dodao da ne misli da je najava ozbiljna, ali je ocenio da je sama izjava ratoborna i da može animirati ekstremne krugove što, kako je kazao, nikako ne vodi ničemu dobrom.

Kfor večeras nije želeo da komentariše najave zamenika kosovskog premijera Hajredina Kučija.

POVEZANE VESTI

Sreda 11.04.2012. 21:14
Kako ćete šprintati u Albaniju,ma ni ptica trkačica vam neće biti ravna...
Sreda 11.04.2012. 21:14
Samo probaj SMRADINOOOOO!!!!!!!!!!
Sreda 11.04.2012. 21:54
Ma ne sekiraj se nije nama problem da vas oped oteramo ako uopste stignete do Jarinja ili Brnjaka.Ovaj put necete tako lako da se prosetate to jest necete moci ni da krenete prema pomenutim mastima.Cekamno vas ! PS pozajmite dosta crnih vreca od vasih prijatelja amera mada su i njima pocele da ponestaju ali ima u Srbiji svega.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online