Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Utorak 10.04.2012.
13:05
J. Arsenović - Vesti A

Pljuje Srbiju, a hoće da je vodi

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić, koji ne krije da bi Srbiju najradije video bez Sandžaka, pompezno je najavio kandidaturu za predsednika države!

Prikupljanje potpisa u Novom Pazaru
 

Verski lider koji je samo pre desetak dana pozivao sledbenike da "s noge na nogu" oteraju srpske poreznike i policiju ukoliko im pokucaju na vrata, sada bi da bude šef države kojoj preti međunarodnim posmatračima zbog navodne diskriminacije Bošnjaka i njega lično.

Aida Ćorović, čelnica nevladine organizacije iz Novog Pazara Urban In, kaže da muftija kao i svaki građanin ima pravo da se kandiduje, ali da mu to ne dopušta ustav njegove islamske zajednice.
 

"Zamislite kakva bi se halabuka digla kada bi se neki vladika SPC kandidovao za šefa države", primećuje Ćorović.
 

Ona je, međutim uverena, da je ovo još jedna Zukorlićeva provokacija i da on neće biti u stanju da sakupi 10.000 potpisa koliko mu je potrebno za predsedničku kandidaturu.
 

Može da se ućari


Posmatrači ne isključuju ni novac kao motiv Zukorlićeve kandidature.
 

- Gde god ima mogućnosti da se nešto ućari, tu je i Zukrolić, zato ne bih isključila ni novac kao jedan od poriva ove idiotske kandidature - kaže Aida Ćorović.
 

Ukoliko bude 11 predsedničkih kandidatura, koliko ih je do sada najavljeno, svaki će za svoju kampanju dobiti oko 700.000 evra. Taj novac kandidat bi morao da vrati samo u slučaju da na izborima dobije manje od jedan odsto glasova.

 

  

- Pa, on još nije predao ni listu za lokalne izbore u Sandžaku, već mora da plaća glasove i zastrašuje ljude. Na ovaj način Zukorlić banalizuje i obezvređuje celu priču oko izbora i zapravo me podseća na one prve predsedničke izbore 90-ih kada su se kandidovali nekakvi opskurni likovi poput Šećerovskog. Ali za to obezvređivanje nije kriv samo Zukorlić već i vlast i opozicija u Beogradu koja mu to dopušta - kaže za "Vesti" Aida Ćorović.
 

I psiholog Žarko Trebješanin smatra da je kandidatura loša za samog Zukorlića.
 

- Ako on ne priznaje državu Srbiju i u stalnom je konfliktu sa njom, onda je neshvatljivo da se angažuje u predsedničkoj trci - kaže profesor Trebješanin.
 

U suprotstavljenoj Islamskoj zajednici Srbije pitaju se da li treba uskoro da očekujemo kandidature vladika, biskupa i rabina...
 

- Meni je suštinsko pitanje kome da se žalim za zloupotrebu vere i odore - rekao je muftija beogradski Jusufspahić.
 

Ima i onih koji na ceo ovaj galimatijas gledaju sa ironijom.
 

- Ako bi predsednik Srbije bio glavni muftija, automatski bismo dobili ogromne investicije od Saudijske Arabije, Irana, Katara i Kuvajta... Možda bi nam Iranci isporučili i nukleranu tehnologiju, pa da i mi napravimo "bombicu" - kaže komentator "Politike" Miroslav Lazanski.

POVEZANE VESTI

Utorak 10.04.2012. 14:31
Kako ovaj samozvani muftija nas normalne muslimane, Bosnjake kompromituje to nije normalno, do juce Srbiju nije priznavao za svoju zemlju, a danas bi da njome vlada! Jos uvek ne moze da skupi 10000 potpisa za republicke izbore, a poceo da skuplja i za predsednicke.. Ostalo mu jos da se kandiduje za predsednika mlecnog puta! P.S Za komsije Srbe, nije Muamer Zukorlic separatista niti bilo sta slicno, samo najalaviji covek na svetu. Malo mu privatna islamska zajednica, univerzitet, izdavacka kuca, streljana, lokali po gradu, radio itd itd..
Utorak 10.04.2012. 14:32
...pa bi jos da bude i predsednik....Katastrofa..
Utorak 10.04.2012. 14:00
Muftija je najposteniji gradljanin srbije, otvoreno radi protiv srbije, nista ne priznaje a sve dobija. Ali zato ovi sto zele da ociste srbiju sve priznaju i nista ne dobijaju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online