Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Subota 07.04.2012.
11:06 >> 13:41h
Kurir rs, Vestionline A

Jadranka Šešelj: Voja veruje u mene

Jadranka, supruga Vojislava Šešelja, kandidovala se ispred SRS na predsedničkim izborima jer je, kako kaže, to želja partije i njenog muža.

Lider SRS u četvrtak uveče predložio da predsednički kandidat radikala bude njegova supruga Jadranka

- Ja nisam političar, ja sam žena kojoj je SRS bio sudbina prethodne 22 godine i za njega želim da se borim. Moj najveći zadatak bio je da pomognem svom suprugu da izdrži, da pobedi i da se čuje istina o Srbiji - priča Jadranka Šešelj za Kurir i ističe da je nisu zanimale funkcije već istina.

Šešelj na slobodi, može da se kandiduje?
 

Predsedavajući veća sudija Žan Klod Antoneti u procesu protiv Vojislava Šešelja pred Haškim sudom nagovestio je da bi lider radikala uskoro mogao da bude pušten na privremenu slobodu.

- Isključivo se kandidujem jer je to želja moje stranke i Vojislava, koji veruju da mogu da pomognem da se izvorne ideje SRS sačuvaju i da pobede - naglašava supruga lidera radikala.


- Odlazeći u Hag, moj suprug Vojislav Šešelj, SRS i ideju ponosne Srbije, koja se nikome ne udvara i brani svakog čoveka, ostavio je Tomislavu Nikoliću, koji je tu ideju izdao, a stranku odlučio da uništi. Izdali su sve, ostala je samo Srbija da je izdaju, i ja hoću protiv toga da se borim.

Analitičari kažu da bi Jadranka Šešelj mogla da dovede do toga da se glasovi naprednjaka preliju radikalima.


- Strategija Vojislava Šešelja je da preko žene ostvari širi kontakt s javnošću. Ulazak Jadranke u trku za predsednika mogao bi delimično da umanji podršku naprednjacima - smatra direktor Centra za proučavanje alternativa Milan Nikolić.

Jadranka Šešelj će štiti interese Srbije

"Drago mi je što vidim da mnogo građana daje podršku našem predsedničkom kandidatu. Naš predsednički kandidat je Šešelj, Jadranka Šešelj! Zašto ona? Zato što

Zoran Krasić

će biti jedini predsednik Srbije koji se drži ustavnih ovlašćenja", izjavio je potpredsenik SRS Zoran Krasić izrazio uverenje da će kandidat SRS pobediti već u prvom krugu izbora za šefa države.

On je istakao da Jadranka Šešelj 10 godina proživljava isto što i njen suprug, Vojislav Šešelj u Haškom tribunalu, na pozicijama je Srpske radikalne stranke, zastupa isključivo interes svoje zemlje i voli svoju zemlju više nego bilo koji drugi predsednički kandidat.

"Dosadašnji predsednici su svi prisvajali vlast koja im po ustavu ne pripada, bili su i predsednici stranaka, i vlade, i vodili fondove kapitalnih investicija, a Jadranka Šešelj će poštovati i štiti Ustav Republike Srbije. Zato od nje nema boljeg kandidata", zaključio
je Krasić.


Da podsetimo, SRS je prvo kao svog kandidata istakao Aleksandra Martinovića. Šešelj je, međutim, u četvrtak veče rešio da SRS kandiduje njegovu suprugu Jadranku, koju je upravo Martinović zvanično predložio, što je predsednički kolegijum SRS prihvatio na jučerašnjoj sednici.

POVEZANE VESTI

Subota 07.04.2012. 11:19
Veoma su amaterski odradili ovo oko kandidature..Martinovic..pa G-dja Seselj..pa demanti..pa opet ona.. Nije iskljuceno da ce i dobiti nesto glasova kao jedina zena kandidat i iz postovanja prema hrabrosti njenog supruga..ali ipak je bilo bolje da su stali iza Kostunice..mozda je mogao tako obezbediti drugi krug...
Subota 07.04.2012. 16:03
Знате ли како зову Чедомира Jовановића ??? Анђелина Ђоли!!! Човек који неволи свој народ а прича бајке a усуђује се да се кандидује за председника... Напред СРС и ДСС
Subota 07.04.2012. 11:32
Meni je ovo pomalo smesno, radikali postali prava porodicna stranka. Stvarno je steta sto su nepravedno skinuli Martinovica koji je mnogo bolji kandidat od gospodje Jadranke.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online