Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 05.04.2012.
13:09
J. Arsenović - Vesti A

Prikazali srpske žrtve kao Mađare

Snimke obešenih i streljanih Srba iz Pančeva, stradalih u prvoj godini rata za vreme nemačke okupacije, mađarski neofašistički Pokret 64 županije prikazuje kao mađarske civile koje su partizani likvidirali 1944. godine!


 
Srpski narodni pokret "Naši" otkrio je da su snimci u propagandnom filmu "Naš put" preuzeti iz britanskog dokumentarnog filma "Drugi svetski rat u boji", a da bi se izbegla mogućnost identifikacije oni su u mađarskoj propagandnoj verziji zamućeni.
 

Da se radi o ubijenim srpskim civilima za "Vesti" je potvrdio i Aleksandar Veljić, publicista i dugogodišnji istraživač stradanja Srba i Jevreja u Vojvodini za vreme Drugog svetskog rata.

- Nažalost, to nije prvi put da mađarska propagandna mašinerija koristi takve stvari. Prošle godine jedan mađarski novinar mi je tražio intervju i ja sam ga pozvao da dođe na novosadski štrand i prisustvuje godišnjici obeležavanja zloglasne Racije. Posle su na televiziji RTL za koju je radio prilog, isečci o stradanju Srba u Bačkoj prikazani kao snimci mađarskih civila koje su ubili partizani, posle čega je navodno usledila Racija! Jedna strahovita zamena teza i manipulacija žrtvama, a dobro se zna da je racija mađarskih fašista sprovedena u januaru 1942. kada je ubijeno 12.763 nevinih civila - podseća autor knjige "Otkrovljenje genocida".

Sami uporedite


Film "Naš put" okačen je na sajtu Jutjub i svako može da ga uporedi sa autentičnom verzijom iz engleskog dokumetnarca "Drugi svetski rat u boji" (http://nasisrbija.org/2012/04/03/mađarski-fasisti-manipulisu-srpskim-zrtvama). Na snimku su srpski civili koje su Nemci i folksdojčeri streljali i obesili kraj pravoslavnog groblja u Pančevu na samom početku okupacije 1941. godine.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 05.04.2012. 13:18
Zanimljiva je ta madjarska zelja da prekraja istoriju u svoju korist...praveci od sebe zrtvu..cak koristeci ubijene srbe u propagandne svrhe tvrdeci da su madjari... Naravno i ove stvari su samo deo sireg projekta rasrbljavanja vojvodine i pokusaja prekrajanja istorije i granica.. Zato hvala pokretu NASI sto je ukazao na ovaj falsifikat.
Četvrtak 05.04.2012. 13:23
U nedostatku svojih argumenata, uzeće tuđe žrtve i prikazati kao svoje i od žrtve napraviti krvnika. Srbima tako nešto nedešava prvi put, pa pošto je recept već isproban i daje rezultate to sad uradiše i mađarski fašisti. Ko će sledeći to da nam uradi?
Četvrtak 05.04.2012. 16:09
Jednom neprijatelj, zauvek neprijetelj.Ne treba da čudi ovakav potez mađara, pa u pitanju su potomci istih onih ubica koji su pobili nedužne ljude, žalosti broj, nema stratišta gde nas nisu pobili u hiljadama.Evo pogledajte povampirenu NDH, jesu li se hrvati emancipovali?Ne, to su iste one ubice iz II svetska rata, što nisu poklali i pokatoličili Srba u II sv rata sad su pobili i proterali.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online