Četvrtak 05.04.2012.
13:09
J. Arsenović - Vesti

Prikazali srpske žrtve kao Mađare


 
Srpski narodni pokret "Naši" otkrio je da su snimci u propagandnom filmu "Naš put" preuzeti iz britanskog dokumentarnog filma "Drugi svetski rat u boji", a da bi se izbegla mogućnost identifikacije oni su u mađarskoj propagandnoj verziji zamućeni.
 

Da se radi o ubijenim srpskim civilima za "Vesti" je potvrdio i Aleksandar Veljić, publicista i dugogodišnji istraživač stradanja Srba i Jevreja u Vojvodini za vreme Drugog svetskog rata.

- Nažalost, to nije prvi put da mađarska propagandna mašinerija koristi takve stvari. Prošle godine jedan mađarski novinar mi je tražio intervju i ja sam ga pozvao da dođe na novosadski štrand i prisustvuje godišnjici obeležavanja zloglasne Racije. Posle su na televiziji RTL za koju je radio prilog, isečci o stradanju Srba u Bačkoj prikazani kao snimci mađarskih civila koje su ubili partizani, posle čega je navodno usledila Racija! Jedna strahovita zamena teza i manipulacija žrtvama, a dobro se zna da je racija mađarskih fašista sprovedena u januaru 1942. kada je ubijeno 12.763 nevinih civila - podseća autor knjige "Otkrovljenje genocida".

Sami uporedite


Film "Naš put" okačen je na sajtu Jutjub i svako može da ga uporedi sa autentičnom verzijom iz engleskog dokumetnarca "Drugi svetski rat u boji" (http://nasisrbija.org/2012/04/03/mađarski-fasisti-manipulisu-srpskim-zrtvama). Na snimku su srpski civili koje su Nemci i folksdojčeri streljali i obesili kraj pravoslavnog groblja u Pančevu na samom početku okupacije 1941. godine.

2024 © - Vesti online