Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 01.04.2012.
20:36
Beta A

NS: Građani odaju poštu nastradalima u požaru

Nekoliko hiljada građana Novog Sada okupilo se večeras na Trgu slobode, gde pale sveće i polažu cveće za nastradale u noćašnjem požaru u diskoteci "Kontrast". Iako je mnogo ljudi na Trgu, čuje se samo tišina...

Građani su se spontano okupili na glavnom novosadskom trgu ispred Gradske kuće i u miru i tišini kod spomenika Svetozaru Miletiću odaju poštu za šestoro poginulih.

Nekoliko hiljada građana Novog Sada okupilo se na Trgu slobode...

Sveće za postradale večeras su upalili i predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov.

...gde pale sveće i polažu cveće za nastradale u požaru u diskoteci "Kontrast"
 

Šestoro mladih tragično je izgubilo živote u požaru koji je oko 2.20 buknuo u popularnoj novosadskoj diskoteci "Kontrast". U mometnu izbijanja požara u diskoteci je bilo oko 350 ljudi. U požaru su poginuli Marina Aničić (25) iz Čuruga, Tamara Miladinović (25) iz Novog Sada, Milena Dalmacija (26) iz Futoga, državljanin BiH sa prebivalištem u Novom Sadu Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) iz Kragujevca i Renato Vuković (21) iz Kikinde.

Portparolka Osnovnog suda u Novom Sadu Biljana Lazić kazala je novinarima da su u požaru lakše povređeni Vesna Ignjatović (29), Nevena Grbić (26), Maja Blagojević(24)

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izrazila je saučešće porodicama šestoro poginulih u požaru u diskoteci "Kontrast" u Novom Sadu.

"Veoma me je potresla tragedija u kojoj je izgubljeno šest mladih života. Za grad Novi Sad trodnevna žalost, a za njihove najbliže beskrajna tuga i neizmerni gubitak. U ime poslanika Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje ime izražavam najdublje saučešće porodicama stradalih", navedeno je u saopštenju predsednice parlamenta.

i Siniša Radojević.

Ministar policije Ivica Dačić ranije je izjavio da su se žrtve najverovatnije ugušile dimom u toaletu diskoteke.

Vlasnici diskoteke "Kontrast" Alojz G. (68) i zakupci tog lokala Slaviša S. (46) i Dejan R. (36) uhapšeni su u okviru istrage o uzrocima požara, a terete se da nisu sproveli zakonske mere zaštite od požara i da su time počinili teško delo protiv opšte
sigurnosti.

Gradsko veće Novog Sada donelo je na vanrednoj sednici odluku da u Novom Sadu dani žalosti budu ponedeljak, utorak i sreda. U Skupštini Grada sutra u podne biće održan komemorativni skup povodom pogibije šestoro mladih u diskoteci "Kontrast".

POVEZANE VESTI

Nedelja 01.04.2012. 20:38
Nadam se da ce policija strpati krivca iza resetaka! Pokoj duse nastradalima
Nedelja 01.04.2012. 20:47
Zalost i tuga. Nek ih andjeli vode u raj.
Nedelja 01.04.2012. 20:45
Dok čovek uma pomračenog obilazi svinjce i kokošinjce dotle u Srbiji bezum postaje vest koju će već sutra smeniti neki novi bezum.. Evo razloga ,,ti bezumniče spasi Srbiju i ub''...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online