Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 28.03.2012.
00:21
Vestionline A

Razgovarati sa Unmnikom o izborima na KiM

Sekretar Republičke izborne komisije (RIK) Veljko Odalović pozvao je večeras Ministarstvo za Kosovo i Metohiju da hitno zatraži sastanak sa Unmikom na kome bi se raspravljalo o organizovanju parlamentarnih izbora na Kosovu.

"Tražimo od Ministarstva za Kosovo i Metohiju, u čijoj je to nadležnosti, da hitno zatraži sastanak sa Unmikom da razgovaramo o načinu sprovođenja izbora, tehničkim stvarima i eventualnim problemima", rekao je Odalović na sednici RIK-a u Beogradu.

Rešiti pitanje kako organizovati izbore: Veljko Odalović

Članovi Komisije ocenili su i da bi bilo od "izuzetnog značaja" da vlada, odnosno Ministarstvo za KiM, pruže svu neophodnu pomoć RIK-u pri uspostavljanju kontakata sa Unmikovom administracijom. RIK je na večerašnjoj sednici odgovorio predsedniku Vlade Srbije Mirku Cvetkoviću na dopis u kojem je on zatražio obaveštenje o svim pitanjima i radnjama koje je Komisija preduzela u vezi sa sprovođenjem parlamentarnih izbora na Kosovu.

Odalović je izrazio uverenje da će, "ako ne bude većih problema", RIK moći da na teritoriji KiM sprovede svoju nadležnost.

"Mi s njima (Unmikom) hoćemo da razgovaramo. Ne tražimo ni Euleks, ni kosovske institucije", dodao je Odalović.

U pismu premijeru navodi se da će biračka mesta na teritoriji pokrajine biti određena na osnovu predloga načelnika upravnih okruga sa KiM, koji treba da RIK-u budu dostavljeni najkasnije do 6. aprila. Dodaje se i da će se na području KiM glasanje obaviti na biračkim mestima na kojima su ispunjeni zakonski uslovi za sprovođenje izbora i na kojima su potpuno bezbedni svi učesnici.

U pismu piše i da će biti formirana radna tela RIK-a sa zadatkom da biračkim odborima na Kosovu predaju izborni materijal pre glasanja, preuzmu ga od biračkih odbora posle glasanja i da ga potom predaju Komisiji.

POVEZANE VESTI

Sreda 28.03.2012. 08:53
Ti kao da nisi sa KOSOVA I METOHIJE pa ne znas na ciju su stranu svi ONI,a mozda i nisi jer si sve prodao i preselio se u BEOGRAD.
Sreda 28.03.2012. 10:48
Разговор може да се сведе о обавештењу када ће бити избори, и да испуне улогу због које смо их прихватили на својој територији а то је да омогуће свим Србима да дођу безбедно до гласачких места и обаве грађанску дужност.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online