Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 24.03.2012.
12:04

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

I telad u Tadićevoj kampanji

Boris Tadić mazi telad, obilazi njive i poljoprivredna gazdinstva pod izgovorom da to radi kao predsednik Republike, a u stvari promoviše program svoje Demokratske stranke. Jedino je njemu dozvoljeno, kao nekad Miloševiću, da tokom kampanje ima sve vreme ovog sveta na svim televizijama, kaže za "Vesti" Željko Ivanji, poslanik Dinkićeve stranke Ujedinjeni regioni Srbije (URS).

Željko Ivanjik, poslanik Ujedinjenih regiona Srbije
 

Žalili ste se Republičkoj radiodifuznoj agenciji (RRA) da se Tadić pojavljuje na televiziji više od lidera ostalih stranaka?
- To je vrlo primetno. Takvu situaciju nismo imali još od vremena Miloševića, koji je isto to radio. Svim strankama je limitirano vreme koje mogu da iskoriste u medijima, jedino Borisu Tadiću nije. Koristi državnu televiziju za svoju ličnu predizbornu promociju.
 

Šta očekujete od RRA?
- Uputili smo prigovor RRA zbog najgrubljeg kršenja Opšteg obavezujućeg uputstva u predizbornoj kampanji. Tražimo da hitno upozori sve emitere da sve aktivnosti Borisa Tadića, izuzev onih koje se striktno tiču vršenja ustavnih ovlašćenja predsednika Republike Srbije, svrstaju u stranački predizborni blok.
 

Nije Srbija samo Beograd

Iz vaše stranke poručuju da političari nisu izašli iz beogradskog "kruga dvojke" i da ne znaju kako se živi u unutrašnjosti?
- Decentralizacija nam je neophodna, kao i ravnomerni regionalni razvoj. Nije Srbija samo Beograd. Jaki regioni, jaka Srbija.

Na koji način krši pravila predizborne kampanje?
- Tadić se sakrio iza funkcije predsednika, pa ga non-stop gledamo na televiziji kako obilazi plastenike, zemljoradnike, mazi telad... Da ironija bude veća, DS te iste sadržaje koji su predstavljeni kao aktivnost predsednika, kasnije emituje kao svoju stranačku propagandu u plaćenim predizbornim reportažama od pet minuta i direktno zloupotrebljava funkciju predsednika države za stranačku promociju.
 

Ko su vam poželjni partneri za koaliciju nakon izbora?
- U ovom trenutku su nam najbitniji izborni rezultati, o koalicijama ćemo naknadno.
 

Sa kim nikako ne biste u koaliciju?
- Više puta smo ponovili i nismo promenili mišljenje. Nikako ne bismo sa radikalima i Tominim naprednjacima.
 

Iz DS-a poručuju da će buduću vladu formirati iste stranke. Hoćete li vi biti njen deo?
- Postoji mogućnost. Ipak, nikad ne bismo pristali da budemo deo vlade koja ima slabog premijera i više od petnaest resora.
 

Govorite o departizaciji javnog sektora, gde ste bili do sada?
- Pokrenuli smo to pitanje još pre dve godine u parlamentu, ali nismo imali podršku.
 

Neka istraživanja kažu da nećete preći cenzus?
- Verujem da ćemo ostvariti dvocifreni rezultat.

Sablasno u Crnoj Travi

Koje mesto u unutrašnjosti Srbije je na vas ostavilo najupečatljiviji utisak?
- Crna Trava. Mesto je potpuno prazno, nisam video čoveka na ulici. Jedva sam pronašao zgradu opštine, ali ni u njoj nije bilo ljudi. Vreme je tamo, stalo. Druga opština kojoj hitno treba pomoć je Novi Pazar. Južna i istočna Srbija su najugroženije.

POVEZANE VESTI

Subota 24.03.2012. 12:11
Samo telad i mogu glsati za DS posle njihove vladavine..ravne cunamiju..koji je unistio sve sto vredi u Srbiji..
Subota 24.03.2012. 12:18
Његове речи:"ми морамо победити". Вероватно зато што ако било ко други победи мораће да решава проблем криминала,а то директно има везе са ДС-ом. Србија је опљачкана као никада до сада.
Subota 24.03.2012. 13:28
Setio se seljaka sada pred izbore. Gde si bio ovolike godine dok si na vlasti??? Kakva NULA od coveka.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online