Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 23.03.2012.
12:49 >> 14:05h
Blic, Srna A

"Pokušali smo da sklonimo barikade, ali nas je Žandarmerija vratila"

Političar sa severa Kosova, Marko Jakšić, demantovao je informaciju pojedinih medija da je srpska žandarmerija na administrativnom prelazu Jarinje uhapsila predsednika opštine Kosovska Mitrovica Krstimira Pantića i njega. On je izjavio da su oni "samo došli da vide da li je srpska žandarmerija zatvorila ovaj alternativni pravac"

 Nisu pokušali da prođu nasilno

Marko Jakšić je izjavio da sa predsednikom opštine Kosovska Mitrovica Krstimirom Pantićem nije pokušao nasilno da prođe alternativnim putem kod Jarinja, niti ih je žandarmerija zadržala kako su javili neki mediji.

"Nemamo nameru da koristimo silu. Mi smo lojalni, mirni građani Srbije i samo smo došli da vidimo da li je srpska žandarmerija zatvorila ovaj alternativni pravac koji ide iznad Jarinja, o čemu se radi i ko je postavio barikade", rekao je Jakšić.

Prema njegovim rečima, na alternativnom putu kod Jarinja, koji se spušta do Rudnice, u Raškoj, u centralnoj Srbiji, bilo je šest barikada od nasute zemlje.

"Naši ljudi su hteli da sklone te barikade od nasute zemlje na samom putu i to na šest mesta, a onda se žandarmerija pojavila i nije dala da se sklone, pa smo se vratili nazad istim putem", rekao je Jakšić.

On dodaje da meštani iz sela Jarinje kažu da je žandarmerija postavila te barikade i da su njihovi kamioni, vozila i buldožeri postavljali te barikade.

"Te barikade stoje, srpska žandarmerija ih čuva, a navodno ne zna ko ih je postavio. To je srpska sramota i bruka", rekao je Jakšić, koji je potpredsednik Skupštine Zajednice srpskih opština i naselja na Kosovu i Metohiji.

Jakšić kaže da je Pantić krenuo na sednicu Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije, ali pošto je već bilo kasno da stigne, vratio se na Kosovo.

"Blic" je objavio na sajtu da je srpska žandarmerija zadržala Jakšića i Pantića, te da su oni pokušali nasilno da prođu alternativnim putem kod Jarinja koji je juče ujutro blokirala žandarmerija.  Pozivajući se na dobro upućeni izvor, "Blic" navodi da njih dvojica nisu uhapšeni već samo zadržani, a potom vraćeni u pravcu Kosovske Mitrovice.

POVEZANE VESTI

Petak 23.03.2012. 13:29
Zandarmerija je na budzetu...budzet u Tadica...Tadic izdajica.....Zandarmerija=Tadic=izdaja
Petak 23.03.2012. 13:52
Ovo je diktatura! Policija koju placamo mi svi- brani srbima slobodu kretanja ! Kada su pitali narod imaju li pravo na to? Pustaju ove sto pucaju na elektricare..pustaju pijane ubice kolima..pustaju manijake..pedofile...a normalne ljude ce da hapse!
Petak 23.03.2012. 13:02
kerovi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online