Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Petak 23.03.2012.
09:18
Beta A

"Buduća vlada će biti ista kao i ova"

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović rekao je danas da će buduću vladu činiti stranke koje su i u aktuelnoj vladi i odbacio mogućnost koalicije DS-a sa Srpskom naprednom strankom.

 Upitan da li očekuje da lično sastavlja buduću Vladu Srbije, Petrović je kazao da nije razmišljao ni razgovarao o tome
 

"Ne vidim ni dve kombinacije (za formiranje buduće vlade). Očekujem da će vlada biti kao i ova, da će biti sastavljena od DS i naših političkih partnera. Nije moguća koalicija sa SNS-om, jer ih ništa što su činili u ove četiri godine nije kvalifikovalo kao nekog s kim možemo ozbiljno da sarađujemo na evropskom putu Srbije", rekao je Petrović za Radioteleviziju Pink.

On je naveo da predstavnici SNS-a nisu učinili ništa da olakšaju harmonizaciju Srbije sa EU, da nisu glasali ni za jedan zakon i da su, kako je rekao, imali rigidan stav koji je verbalno promenjen jer je očigledno da građani Srbije vide bolji život u EU.

Govoreći o sinoć iznetom stavu Unmik-a da neće moći da organizuje lokalne izbore na Kosovu, on je naveo da Srbija ima jako tešku debatu sa Unmikom, ali da to nije ni prvi ni poslednji put.

"Sve ove godine unazad imamo otvorena pitanja. Mi ove stvari rešavamo mirno diplomatski i staloženo. Rešenja moraju da budu u interesu svih i Srba i Albanaca i siguran sam da ćemo pronaći najbolju moguću soluciju", rekao je potpredsednik DS-a.

On je ponovio i da će predsednik Srbije i DS-a Boris Tadić odluku o raspisivanju predsedničkih izbora doneti sagledavajući državne interese.

"Siguran sam da neće doneti odluku koja može bilo kako povećati rizik za državu i građane od bilo kakve destabilizacije. Imamo dosta složena pitanja oko lokalnih izbora na Kosovu i siguran sam da će predsednik sagledavajući sve odlučiti u državnom interesu pre svega, pa onda imati u vidu i da li je pravi trenutak da imamo sve izbore na Đurđevdan", rekao je Petrović.

On je izrazio očekivanje i da će tokom ove godine Srbija ostvariti sve potrebne dogovore za početak pregovora sa EU o članstvu Srbije. Kako je istakao, Srbija je dobijanjem statusa kandidata dobila "jednu vrstu sertifikacije" da je dobro mesto za ulaganje.

"Mi smo prošle godine imali ulaganja više nego Slovenija, Hrvatska, Bosna i Mađarska zajedno. Imali smo dve milijarde evra stranih investicija ulaganja, a očigledno je da će ova godina biti bolja od prethodne", naveo je Petrović

Petak 23.03.2012. 09:26
Samo bi nam jos to trebalo !!!
Petak 23.03.2012. 09:27
On je ponovio i da će predsednik Srbije i DS-a Boris Tadić odluku o raspisivanju predsedničkih izbora doneti sagledavajući državne interese. "Siguran sam da neće doneti odluku koja može bilo kako povećati rizik za državu i građane od bilo kakve destabilizacije. --------------------------------------- У истом пасусу "председник" тадић, "државни интерес", "смањење ризика", "спречавање дестабилизације"... Па за Србију нема већег ризика и дестабилизације, као ни мањег рада на "државном интересу" од шатро председника и сличних павијана! И откуд ти манки знаш каква ће да буде будућа влада, пре свих избора? Катастрофа...
Petak 23.03.2012. 09:37
Боже спаси и сачувај нас од оваквих.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online