Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 18.03.2012.
18:20
Beta A

SRS: Hag ugrožava zdravlje Vojislava Šešelja

Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je danas da Haški tribunal na sve načine pokušava da ugrozi zdravlje i odbranu Vojislava Šešelja i kao primer navela iznenadno zakazivanje statusne konferencije u predmetu za nepoštovanje suda, jedan dan pre nastavka završne reči lidera radikala.

Na konferenciji za novinare, Šešeljev pravni savetnik Dejan Mirović rekao je da je sekretarijat Haškog tribunala u petak zakazao statusnu konferenciju za nepoštovanje suda, iako je Šešelj usred završne reči, koja treba da bude okončana u utorak ili sredu.

Vojislav Šešelj

Mirović je rekao da se radi o "bezobrazluku" tog suda jer će Šešelj morati da nepotrebno odlazi u sudnicu iz pritvorske jedinice, umesto da priprema odbranu, i podsetio da je lider radikala pre nešto više od nedelju dana imao višesatnu operaciju na srcu pa postoji bojazan da će mu biti ugroženo i zdravlje.

"Zbog čega je bila potrebna ta žurba? Hoće li Šešelj negde da ode iz pritvorske jedinice? Podsetiću da se radi o čoveku koji je već devet godina u pritvoru, bez presude, što je najduže u Evropi. Pravni razlozi za tako nešto ne postoje", rekao je Mirović.

Funkcioner SRS je posebno negodovao zbog načina na koji je ta statusna konferencija sazvana, odnosno zbog toga što je njenim sazivanjem u petak lideru radikala onemogućeno da se žali, jer sud ne radi vikendom, dok će konferencija biti održana u ponedeljak, u 14.30.

Mirović je pozvao Vladu Srbije da se izjasni o, kako se izrazio, zlonamernom kršenju Šešeljevih ljudskih prava i zdravstvenog stanja. Funkcioner SRS je ocenio da je neprihvatljivo da se Vlada Srbije ne izjašnjava o tome što je Šešelj u pritvoru već devet godina bez prvostepene presude i dodao da se prošle godine cela Vlada i demokratska javnost podigla kada je objavljeno da niko iz Srbije neće prisustvovati dodeli Nobelove nagrade za jednog kineskog disidenta.

"Radi se o čoveku koji je zbog zalaganja za okupaciju Kine i bombardovanje Iraka osuđen na isto onoliko godina koliko je Vojislav Šešelj neosuđen u pritvoru Haškog tribunala", rekao je Mirović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.03.2012. 19:21
Нисам никаквог политичког опредељења сем што верујем у теорију праксе опстанка овог пубертертског народа, Шешеља никада нисам волео , али овај човек је невероватан. Успео је нешто што нико у овој јадној земљи није у скорије време, скинуо је колективну кривицу народа која је лоботомијом усађена извињавањем , B92, и на тренутак макар вратио грам достојанства овом народу .земљу (док имају бомби) и док имају издајанике какве ни пако не прима јер се гади...могу да отимају, и да нас убијају али свест колективну историјску и налеђено и скупо плаћено достојанство немогу да исбришу ни бомбом ни Јасеновцем....ни Тадићем.. Свака част овом човеку он је баш један од таквих..и то је чак и демонстрирао.
Nedelja 18.03.2012. 19:06
Kome je jos bilo dobro u logoru?!
Nedelja 18.03.2012. 20:21
Ljudska prava?!Ako ih Seselj ostvari, lancanom reakcijom ta prava ce da ostvare i Srbi iz RSK, Kosmeta..a to ne zeli ni svijet ni ova vlast u Srbiji, koja upucuje izbjeglice iz Hrvatske da se licno obrate Hrvatskoj po pitanju imovine i ostalog…HAG JE U BEOGRADU, a samo je sudska sala i oprema u Holandiji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online