Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Sreda 07.03.2012.
10:43
Beta A

"Bez izbora u nezavisnom Kosovu"

Savetnik predsednice Kosova za medije Arber Vlahiju ocenio je da je najavljivanje lokalnih izbora Srbije na Kosovu ilegalno i protivustavno, a u suprotnosti je i sa međunarodnim dokumentima i rezolucijama.

Bez izbora u nezavisnom Kosovu
 

"To ugrožava teritorijalni integritet i suverenitet Republike Kosovo. Kosovo je nezavisna država, izgrađena na građanskom principu. Na Kosovu se izbori organizuju u skladu sa zakonima i Ustavom zemlje, i na celoj teritoriji Republike", kazao je Vlahiu za Radio Slobodna Evropa.

Prema njegovim rečima, organizovanje lokalnih izbora Srbije na Kosovu je u suštini održavanje izbora druge države na teritoriji Kosova, što je neprihvatljivo i nedopustivo.

"Republika Srbija treba da ispuni i poštuje sve međunarodne obaveze i da radi na izgradnji dobrosusedskih odnosa sa Kosovom, kao dve zemlje sa stremljenjem članstvu u EU", kazao je Vlahiu.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović je juče posle sastanka sa predsednicima opština na severu Kosova izjavila da će lokalni izbori Srbije biti raspisani u onim opštinama na Kosovu u kojima je odbornicima istekao mandat.

Predsednik Skupštine opštine Zvečan Dobrosav Dobrić rekao je danas da im predsednica parlamenta, međutim, nije garantovala da će lokalni izbori biti i održani, navodeći da je za to zadužena Republička izborna komisija.

Državni vrh Srbije još se nije izjasnio da li će na Kosovu biti održani lokalni izbori, a predsednica Skupštine Srbije ranije je kazala da se mora uvažiti i realna situacija na Kosovu.

Američki ambasador na Kosovu Kristofer Del je mreži TV stanica koje emituju program na srpskom jeziku kazao da bi pokušaj održavanja izbora Srbije na Kosovu najviše štete naneo upravo Srbiji.

POVEZANE VESTI

Sreda 07.03.2012. 10:52
Ова застава са црном птицом ће још мало да се вијори ту... Ускоро ће маратон Косово и Метохија, Проклетије, Драч, Сицилија... слободним стилом.
Sreda 07.03.2012. 10:57
KiM je sastavni deo Srbije po Ustavu,i po rezoluciji UN,i izbori su legalni. Nelegalna je takozvana nezavisna drzava KiM koju su silom osnovali na teritoriji Srbije.Svi ekonomski strucnjaci prognoziraju raspad EU,dok vlast u Srbiji nezakonito i protivustavno poklanja deo Srbije za 'kadidaturu"radi prosperiteta Srbije,(odricanje od dela teritorije,osakacena zemlja prosjaka i gladnih) To je svetla buducnost u koju vode Srbiju,i ako uskoro ne pohapse bandu i smeste ih u zatvor za izdaju i krsenje Ustava,propast ce se nastaviti jos brze, a ako ponovo se dokopaju vlasti uz pomoc glasova maloumnika i neprijatelja Srbije,tada cemo imati vlast kakvu zasluzujemo.
Sreda 07.03.2012. 10:53
OPET IZRODI TRGUJU KOSOVOM I NARODOM!!!ONAKO,PREDIZBORNO!!!POSLE 500 GODINA,OTERASMO TURKE,OTERACEMO I SIPTARE KAD TAD!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online