Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 29.02.2012.
15:43
Beta A

Naprednjaci i privrednici zajedno na izbore

Srpska napredna stranka i Asocijacija malih i srednjih preduzeća potpisale su u Beogradu sporazum o saradnji na predstojećim izborima, kojim je predviđeno da jedno poslaničko mesto u parlamentu bude rezervisano za privrednike.

Sa privrednicima na predstojeće izbore: Lider SNS Tomislav Nikolić
 

Sporazum su potpisali leder naprednajka Tomislav Nikolić i predsednik te asocijacije koja ima 14.100 članova, preduzeća i zanatskih radnji Žarko Milisavljević.

Predsednik SNS-a poručio je da je srećan, jer naprednjaci na izbornoj listi imaju privrednike, "koji su samonikli, na vetru šibani od mnogih vlasti koje nisu razumevale šta je interes Srbije".

"Srećan sam što su odlučili da se zajedno s nama bore za promene. Da ne rade više samo vlast i političari, javna preduzeća i miljenici vlasti, već da se stvori ambijent u kojem će svako imati šansu", kazao je Tomislav Nikolić.

On je kao cilj istakao da se na posao vrate oni koji su izgubili radna mesta, kao i da se otvore nove mogućnosti za zapošljavanje. Privrednici kao razlog za sporazum sa naprednjacima navode duboku ekonomsku krizu, za koju aktuelna vlast nema rešenja.

"Nemamo prava da budemo po strani, četiri godine smo to činili... Bili smo izopšteni iz socijalnog dijaloga, a rezultat toga je propast i krah ekonomije Srbije", kazao je predsednik Asocijacije malih i srednjih preduzeća Žarko Milisavljević.

On je naveo da je 100.000 preduzeća i zanatskih radnji ugašeno, kao i 270.000 radnih mesta.

"Biće još gore ako se ne mobilišu sve snage koje mogu da doprinesu promenama. Pozivamo sve druge grupacije poslodavaca i sindikata, da se uključe u izbornu kampanju", kazao je Milisavljević.

Predsednik unije tekstilaca Milan Knežević najavio je da će Asocijacija malih i srednjih preduzeća i privrednici tražiti da utiču na izbor državnih sekretra u ministarvima rada i ekonomije.

"Smatramo da su državni sekretari čuvari pečata i zakona. Ključna su ministarstva ekonomije i rada. Posle izbora, vraćamo se socijalnom dijalogu i uticaćemo na utemeljenje Socijalno-ekonomskog saveta, kao nezavisne institucije, s vladom, sindikatima i poslodavcima kao ravnopravnim partnerima", kazao je Knežević.

Prema njegovim rečima, poslanik iz redova Asocijacije malih i nezavisnih preduća biće čuvar interesa privrednika, a kako je najavljeno, kandidat će biti predsednik Unije pekara Srbije Zoran Pralica.

Predsdnik Asocijacije starih i umetničkih zanata Vladimir Janković kazao je da SNS u svom programu nudi mogućnosti za proširenje proizvodnje i izvoza, kao i sprečavanje krađe i privrednog kriminala.

"Gledajući program vladajuće koalicije vidimno staru stvar. To je jedna lepa krava, koja ima sjanu dlaku, šarena je, ima ogromna vimena, lepo muče, ali ne daje mleko. Takva krava se vodi na klanicu, a ta klanica biće izbori", kazao je Janković.

POVEZANE VESTI

Sreda 29.02.2012. 20:41
Mislim da je došlo zadnje vreme da se udruženim snagama svi zajedno izborimo za bolju budućnost. Trebalo bi da svi koji su ugroženi ovom vlašću, zajedno stanu u odbranu svog dostojanstva. Zato u potpunosti podržavam ovaj sporazum.
Četvrtak 01.03.2012. 00:12
Svaka čast! Zajedničkim snagama do boljeg položaja i privrednika i građana!
Petak 09.03.2012. 09:01
duplo golo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online