Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 29.02.2012.
14:31 >> 14:33h
Beta A

Đukić-Dejanović: Izbori i na Kosmetu

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović potvrdila je da će izbori biti raspisani i na Kosovu i Metohiji, jer je ono sastavni dio Srbije.

Slavica Đukić-Dejanović

"Kosovo je sastavni deo Srbije i to se odnosi i na pokrajinu", rekla je ona na sednici skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju koji razmatra pitanje raspisivanja izbora u pokrajini.

Ona je izjavila da će lokalni izbori u Srbiji biti raspisani 13. marta, istog dana kada predsednik Boris Tadić bude raspisao parlamentarne izbore.

Đukić-Dejanović je rekla da lokalni izbori neće biti raspisani u čitavoj zemlji, već samo u lokalnim samoupravama u kojima je odbornicima istekao mandat.

"Ne znam kad će biti predsednički izbori"

Ona je danas izjavila da u ovom momentu nema informaciju kada će biti raspisani predsednički izbori, niti o tome da će se oni održati istovremeno s parlamentarnim i lokalnim.

"Predsednik Skupštine Srbije raspisuje predsedničke izbore i kada dođe trenutak za to, javnost će biti obaveštena.

U ovom trenutku nemam nikakve informacije o pozitivnom ili negativnom odgovoru na vaše pitanje", rekla je Đukić-Dejanović novinarima u parlamentu, na pitanje da li će predsednički izbori biti raspisani zajedno s parlamentarnim i lokalnim.

Šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila je da nema nikakvih zvaničnih razgovora o održavanju predsedničkih izbora zajedno s parlamentarnim i lokalnim.

"Ja ne znam ko o tome razmišlja... Da li neko ima takvu ideju, ja o tome ne mogu da svedočim. Ali to nije odluka koja je bilo gde definisana", rekla je Kolundžija novinarima u Skupštini Srbije.

Ona je dodala da je najbolje držati se slova zakona, kojim je definisano kada prestaje mandat predsedniku i pod kojim uslovima prestaje njegov mandat pre isteka zakonskog roka.

"Predsednički izbori moraju biti održani ove godine i to niko ne može da dovede u pitanje. Da li će biti u poslednjem trenutku ili nešto ranije, zakon ostavlja i tu mogućnost i predviđa pod kojim uslovima se to radi", rekla je Kolundžija.

Ona je ponovila da parlamentarni izbori moraju biti raspisani do 13. marta, što znači da mogu biti održani 29. aprila ili 6. maja.

Predsednik vojvođanskog odbora Demokratske stranke Dušan Elezović izjavio je ranije da postoji mogućnost da predsednički izbori budu istovremeno s lokalnim, pokrajinskim i parlamentarnim - krajem aprila ili početkom maja.

Elezović je za današnji novosadski "Dnevnik" rekao da u tom slučaju predsednički izbori ne bi bili vanredni jer se oni svakako moraju održati ove godine, kao i da će odluka o tome biti doneta za nekoliko dana.

POVEZANE VESTI

Sreda 29.02.2012. 16:38
Znači odobrila Merkelova!
Sreda 29.02.2012. 19:44
Naredni izbori su izbori za zivot Srbije.Ako DS i sateliti ostane na vlasti, Srbije vise nema.Pitanje izbora na Kosmetu nije pitanje za Slavicu "ljepoticu". To je pitanje imamo li Ustav ili ga je Boris od Brisela upropastio kao i sve Srbe na Balkanu.
Sreda 29.02.2012. 20:25
Odvratna babetiina
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online