Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 27.02.2012.
20:19
Vestionline A

Zukorlić: Stradanje Bošnjaka mora da stane

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić ocenio je danas u Prijepolju, povodom 19 godina od otmice i ubistva civila u Štrpcima, da odnos Srbije prema tom zločinu govori o njenom odnosu prema Bošnjacima.

Zukorlić je na komemorativnoj akademiji povodom godišnjice tog zločina rekao da je ponosan na mladu generaciju Bošnjaka koja pokazuje odlučnost da se stogodišnje stradanje Bošnjaka na tim prostorima zauvek prekine.

Ponosan na mlađe naraštaje: Muamer Zukorlić

"Ponosan sam na mlade naraštaje koji slobodu ne daju ni za šta i koji svoju budućnost žele graditi svojom rukom i neće pristajati da se odriču svoje vere da bi sačuvali samo svoju glavu na ramenima. Taj naš put je sve izvesniji i pokazuje da Bošnjaci imaju svoju budućnost i imaju pravo na optimizam", rekao je Zukorlić.

Zukolić je ocenio da je odnos vlasti i države prema zločinu u Štrpcima, odnos države prema Bošnjacima i istakao da će mladi naraštaji pokazati da se to više nikome ne sme dogoditi.

"Sa ovim istorijskim resursom mira, pacifizma i opređeljenosti ka miru i slobodi mi ćemo, zapravo, biti bogatstvo i Srbije i celog Balkana jer nosimo u sebi toliko ljubavi i toliko humanosti. Svu gorčinu tragedije pretvorićemo u svetlu budućnost nas ali isto tako i onih koji žive sa nama ili pored nas", naveo je on.

On je istakao da "sa istom takvom odlučnosću i snagom nećemo dozvoliti onima oko nas, a pogotovo onima koji čine vlast na bilo kom nivou, da krune našu slobodu niti da nam je otimaju i da nas smatraju manje vrednim od ostalih građana".

Danas se navršilo 19 godina od otmice 19 civila - putnika iz voza u mestu Štrpci i njihovog svirepog ubistva koje su počinili pripadnici paravojne formacije "Osvetnici" pod komandom Milana Lukića. Voz 671 koji je saobraćao na relaciji Beograd - Bar, 27. februara 1993. godine zaustavila je grupa uniformisanih osoba predvođena Milanom Lukićem i iz njega izvela 19 putnika od kojih je 18 bošnjačke nacionalnosti, i kasnije ih svirepo ubila.

Ponedeljak 27.02.2012. 20:38
Zalosno je....a meni licno i smesno..sto jedan verski lider..NE VIDI STA SU NJEGOVI RADILI NAMA..O NABIJANJA NA KOLAC..OTIMANJA DECE ZA JANICARE...POTURCAVANJA SRBA..HANDZAR DIVIZIJE...MASAKRA U PODRINJU...ali ja i dalje iako mnogi to ne razumeju..muslimane smatram SRBIMA MUSLIMANSKE VERE I DA SU NAM JEDINI NEPRIJATELJI ONI KOJI NAS I ZAVADISE..ZAPAD..AMERIKA.....KOJIMA JE BITNO SAMO DA SE NEGDE RATUJE I DA ZIVE OD TOGA...
Ponedeljak 27.02.2012. 20:30
Mufti, a sta je ta tvoja Handzar divizija u drugom svetskom ratu bila??? I ti tvoji Mudjahedini, koje su po bosni Srbe klali??? To ti je simpla strategija, koju ti proklamiras. A to ti je strategija crni (losi) i beli (dobri). To mozes tvojim neobrazovanih fundamentalistima pricati, a ne pametnom narodu. Go to Turkey and shut up!
Ponedeljak 27.02.2012. 20:32
a sta reci o desetinama hiljada srba iz srbije pobijenih od strane titinih doseljenickih jedinica iz sada bivsih jugo drzava. gde to spada? da li je to odnos ove jugoslovenske srbije prema srbima iz srbije? da li je neko odgovarao za genocid nad srbima iz srbije ? ljudi iz bivsih jugo drzava sede i danas u otetim srpskim kucama ,i po odvajanju njihovih maticnih drzava,i jos prodaju ideologiju!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online