Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Subota 25.02.2012.
14:35
S media A

Dnevni avaz: Svet (ponovo) na strani Srba

Dopisnik "Dnevnog Avaza" iz Njujorka Erola Avdović ogorčen je zbog postignutog sporazuma Beograda i Prištine. On smatra da je Srbija nepravedno nagrađena.

"Gledajući odavde iz Njujorka – Beograd u Briselu ni najmanje, uopšte nije priznao Kosovo, kako je to najavljivao kosovski premijer Hašim Tači. Niti je rezolucija Saveta brezbednosti UN-a 1244, usvojena još 1999. za koju se tako čvrsto drže srpske vlasti svih ovih godina – postala “mrtvo slovo na papiru”, kako je to nakon sastanka sa zamenikom šefa američke diplomatije Barnsom ponavljao pomenuti šef vlade Kosova'', piše Avdović za bosanski portal ''Dnevni avaz''.

Bosancima (opet) Srbi krivi za sve: Borislav Stefanović i Edita Tahiri

On navodi kako je ''preterana samouverenost izjava Edite Tahiri, šefice kosovskog pregovaračkog tima, da je 'fus-nota kao pahulja koja će se otopiti kad prođe zima' '', dodavši da ''nije teško predpostaviti da će od 'Editine pahulje' u Beogradu sagraditi ledeni grad od koga se ledi krv u žilama''.

''Zvuči skoro romantičarski, jer 'zima' ruku na srce – na Balkanu, traje sve ove godine onoliko koliko to Srbija hoće. Svi drugi koji to ne vide i koji Srbiji popuste na kraju žrtvujući prvo pola Bosne u Dejtonu (1995) ili dodajući 'fusnotu' ispod Republike Kosovo – samo produžavaju balkansku agoniju po srpskom receptu, hteli oni to priznati ili ne'', tvrdi bosanski novinar.

 

''Vest da su timovi Beograda i Prištine u petak u Briselu 'postigli saglasnost' da Kosovo na regionalnim forumima bude predstavljeno pod nazivom Kosovo, uz fusnotu, u kojoj će biti navedena Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN) i mišljenje Međunarodnog suda pravde (ICJ) o Deklaraciji o nezavisnosti Kosova – dokaz je da je napravljen još jedan truli kompromis, iz koga Srbija verovatno dobija status kandidata za EU, a Tadićeva administracija vetar u jedra za predstojeće izbore. Nažalost – sve neodoljivo podseća na Dejton, kada su na žrtve rata, predvođjene bh.predsednikom Alijom Izetbegovićem izvršeni dodatni pritisci da prihvati inaoguraciju imena 'Republika Srpska'. Prema dostupnim informacijama dobro upućenih i izvora bliskih kosovskom premijeru Tačiju - i na Kosovare, aktualne političke lidere u Prištini izvršen je silan pritisak da se pristane na krajnji 'beogradski kompromis'. I oni su pokleknuli, jer su možda i navodno 'bili već dugo ucenjivani' '', piše Dnevni avaz.

POVEZANE VESTI

Subota 25.02.2012. 15:02
Smesan tekst ciljano napisan da se malo umiri javnost u Srbiji..
Subota 25.02.2012. 15:09
Opet Srbi nagradjeni??? da te potsetim Kosovo je vekovima srpska zemlja ne vidim po cemu je sad Srbija nagradjena??? Srbija je u svakom slucaju ostecena jer je okupirana...
Subota 25.02.2012. 16:00
Hoće li ovi Bošnjaci ikad prestati da plaču i jadikuju?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online