Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Petak 24.02.2012.
12:01
J. Arsenović - Vesti A

Beograd bojkotovao Konuzina

U ruskoj ambasadi u Beogradu u sredu veče održan je prijem povodom Dana branilaca otadžbine, praznika Ruske Federacije ustanovljenog posle Drugog svetskog rata. Izostale su, međutim, zajedničke fotografije domaćina i gostiju, srpskih zvaničnika. Razlog za to je na nivou svojevrsnog diplomatskog skandala - niko iz srpskih vlasti, niti iz opozicije, nije se odazvao pozivu ruskog ambasadora Aleksandra Konuzina!

Američka ambasadorka nije propustila ruski prijem: Meri Vorlik i Aleksandar Konuzin

Čast Srbije, kako prenose beogradski mediji, "branili" su ljudi poput biznismena Miodraga Kostića i Branislava Grujića, te pevačice Maje Nikolić.


- Veoma sam iznenađen da niko od zvaničnika nije bio na tom prijemu. To je nepristojno i politički neodgovorno jer, u krajnjoj liniji, u diplomatiji vlada princip reciprociteta. Kada čovek ide na ovakve skupove, on ne pokazuje samo poštovanje prema domaćinu, već i prema sebi.

Treba se jednako odazivati i kada zove ruski i kada zove američki ambasador. U suprotnom, kakvi su to državni kriterijumi kada se prednost daje predstavništvima zemalja koje su pre 13 godina sejale smrt po našoj zemlji, a da se nema osećaja i odgovornosti prema pozivima zemlje koja je uvek bila na strani Srbije i koja i danas podržava njen suverenitet i integritet - pita se bivši šef jugoslovenske diplomatije Živadin Jovanović.

Konuzin dočekuje britanskog ambasadora Majkla Devenporta

Nezvanično su još tokom prijema Konuzinu stigla izvinjenja srpskog šefa diplomatije Vuka Jeremića i vicepremijera i ministra policije Ivice Dačića. Jeremić je poručio da ima "neodložne poslove", dok je Dačić nedolazak pravdao "povredom noge".


Istog dana kada je održan prijem, šef diplomatije je u svojstvu predsednika Teniskog saveza Srbije sa direktorom NIS-a Kirilom Kravčenkom potpisivao sporazum o sponzorisanju srpskih tenisera, dok je Dačić na privatnom univerzitetu Megatrend slušao predavanje - o eliksiru mladosti!
 

Bez Masa i Koštunice

 

Prijemu u ruskoj ambasadi prisustvovali su ambasadori SAD i Japana, Meri Vorlik i Tošio Cunozaki. Nije primećen nemački ambasador Volfram Mas koji je nedavno kritikovao blagonaklonost Beograda prema Rusiji, a posebno bivšeg premijera Vojislava Koštunicu koji se takođe nije pojavio na skupu.

POVEZANE VESTI

Petak 24.02.2012. 12:06
Beograd NIKAD NIJE bojkotovao ambasadora Konuzina....mozda ste hteli da ovo naslovite sa "ZVANICHNI BEOGRAD"!!!....ali niste(omaklo vam se)....
Petak 24.02.2012. 12:07
Beoradski vlastodrsci nemaju oci i obraz da Konuzima pogledaju u oci da se podsetimo zasto ih nema : http://www.youtube.com/watch?v=FRrxYVXI3EI
Petak 24.02.2012. 12:31
Tu nesto ne stima---Kostunica,radikali..ugledni akademici kao npr Cavoski...da izostanu nemaju razloga....Treba pitati ambasadora ko je pozvan.....Mozda je zatajila sluzba ambasade...Svakako da bi PRAVI SRBI dosli.KOD BRATA KONUZINA .znaci greska je u nekom drugom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online