Petak 24.02.2012.
12:01
J. Arsenović - Vesti

Beograd bojkotovao Konuzina

Američka ambasadorka nije propustila ruski prijem: Meri Vorlik i Aleksandar Konuzin

Čast Srbije, kako prenose beogradski mediji, "branili" su ljudi poput biznismena Miodraga Kostića i Branislava Grujića, te pevačice Maje Nikolić.


- Veoma sam iznenađen da niko od zvaničnika nije bio na tom prijemu. To je nepristojno i politički neodgovorno jer, u krajnjoj liniji, u diplomatiji vlada princip reciprociteta. Kada čovek ide na ovakve skupove, on ne pokazuje samo poštovanje prema domaćinu, već i prema sebi.

Treba se jednako odazivati i kada zove ruski i kada zove američki ambasador. U suprotnom, kakvi su to državni kriterijumi kada se prednost daje predstavništvima zemalja koje su pre 13 godina sejale smrt po našoj zemlji, a da se nema osećaja i odgovornosti prema pozivima zemlje koja je uvek bila na strani Srbije i koja i danas podržava njen suverenitet i integritet - pita se bivši šef jugoslovenske diplomatije Živadin Jovanović.

Konuzin dočekuje britanskog ambasadora Majkla Devenporta

Nezvanično su još tokom prijema Konuzinu stigla izvinjenja srpskog šefa diplomatije Vuka Jeremića i vicepremijera i ministra policije Ivice Dačića. Jeremić je poručio da ima "neodložne poslove", dok je Dačić nedolazak pravdao "povredom noge".


Istog dana kada je održan prijem, šef diplomatije je u svojstvu predsednika Teniskog saveza Srbije sa direktorom NIS-a Kirilom Kravčenkom potpisivao sporazum o sponzorisanju srpskih tenisera, dok je Dačić na privatnom univerzitetu Megatrend slušao predavanje - o eliksiru mladosti!
 

Bez Masa i Koštunice

 

Prijemu u ruskoj ambasadi prisustvovali su ambasadori SAD i Japana, Meri Vorlik i Tošio Cunozaki. Nije primećen nemački ambasador Volfram Mas koji je nedavno kritikovao blagonaklonost Beograda prema Rusiji, a posebno bivšeg premijera Vojislava Koštunicu koji se takođe nije pojavio na skupu.

2024 © - Vesti online