Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 22.02.2012.
11:09 >> 20:31h
Beta A

Završena današnja runda pregovora

Runda dijaloga Beograd-Priština je danas popodne završena, rekli su izvori EU u Briselu agenciji Beta. Razgovori bi trebalo da se nastave sutra, ali to još nije zvanično utvrđeno. Zvaničnici da "još treba utvrditi šta će biti sutra".

Nova runda pregovora: Ko čeka, taj dočeka!
 

Nova runda dijaloga Beograd-Priština počela je jutros u Briselu, a šef srpske delegacije Borislav Stefanović je rekao da beogradski tim dolazi potpuno spreman za dogovor koji će uključiti kompromis obe strane.

"Poštovaćemo Rezoluciju 1244 i ne očekujemo da razgovori budu laki", istakao je Stefanović. On je takođe rekao da je moguće da se pregovori nastave i sutra i naglasio da je jučerašnji dan pošto je delegacije Prištine kasnila, iskoristio za široke konsultacije u Briselu i bio u stalnom kontaktu sa Vladom Srbije i predsednikom Borisom Tadićem.

Šefica prištinske delegacije Edita Tahiri jutros je ušla na sporedan ulaz i izbegla svaki kontakt sa novinarima.

 

Kad je reč o izbegavanju novinara, Stefanović je kazao da je to Tahirin odnos prema medijima.


"Mi na Balkanu imamo izreku: 'Ko čeka taj dočeka'", zaključio je Stefanović.

Stefanović je rekao da kad je reč o važnoj drugoj temi današnjeg dialoga, a to je dogovor o integrisanom upravljanju prelazima, "ukoliko (očekivani) tehnički protokol bude pratio duh sporazuma od prošle godine o tome, onda neće biti problema".


"U našem interesu je da prelazi budu funkcionalni ali da tu nema elemenata državne granice", istakao je on.


Na pitanje novinara da li smatra da Srbija može dobiti kandidaturu za članstvo u EU, Stefanović je rekao da "ne treba biti previše zaokupljen pitanjem kandidature".

"Srbija se drži svog Ustava, a na drugima je da dokažu da Zapadni Balkan neće biti talac bilo kog poltičkog projekta pa ni onog prištinskog", kazao je on.


Kako je upozorio šef beogradskog tima, "ako ne bude dogovora, svi će biti na gubitku uključujući i Prištinu".  Na pitanje novinara kako tumači jučerašnji nedolazak na vreme prištinske delegacije i činjenicu da je Tahiri izbegla novinraa,
Stefanović je uzvratio: "Nama je rečeno da su bili tehnički razlozi, mi u to verujemo".
 

Izvori u EU nezvanično su rekli da je moguće da se ova runda dijaloga nastavi sutra, a možda i prekosutra.  U ovoj rundi dijaloga glavne teme biće regionalno predstavljanje Kosova i sprovođenje postignutih dogovora.

POVEZANE VESTI

Sreda 22.02.2012. 16:58
Косово и Метохија је окупирана територија Србије и са квислиншким слугама Америке нема преговора.Шиптарски политичари не заслужују нашу пажњу.
Sreda 22.02.2012. 18:07
Pitanje je jeli nju čekao ili narko dolare da se prikupe za ovu veliku stvar.. Samo razmišljam..
Četvrtak 23.02.2012. 13:14
Kakvi bre pregovori Beograda i Pristine. Vi ste potpuno poludeli. Pa zar to nisu pregovori SRBIJE i njene pokraine Kosovo,ili je to jos jedna Beogradska inicijativa da za njih ostatak SRBIJE NE POSTOI
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online