Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Petak 17.02.2012.
19:33 >> 22:19h
Beta, Srna A

Protest u Beogradu: "Tadiću Borise, spasi Srbiju i ubij se!"

Više od 500 pristalica desničarskih organizacija okupilo se večeras u centru Beograda protestujući na četvrtu godišnjicu proglašenja nezavisnosti Kosova, i u znak podrške Srbima koji su glasali na referendumu na severu pokrajine.

Miting "Za slobodni Kosmet u slobodnoj Srbiji" organizovali su "Srpski narodni pokret Naši", pokret "Za Srbiju", "Obraz", "Srpski Slobodari", udruženja "Složni" i "Zavetnici Kosova i Metohije". Na skupu je govorio predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova Milan Ivanović, beogradski advokat Goran Petronijević, te predstavnici desničarskih udruženja Ivan Ivanović i Mladen Obradović.

Na skupu su zatraženi prekid pregovora sa "zločincima – krijumčarima droge i ljudskih organa", "prekid okupacije i izdaje" i zaštita Ustava i suvereniteta Srbije.

Ivanović je ocenio se vlast Srbije "odriče Kosova" i izrazio nadu da će to prestati s promenom vlasti, posle parlamentarnih izbora. On je rekao da je referendum u četiri opštine na severu Kosmeta "delegitimisao vlast u Beogradu", i da pregovori Beograd-Priština nisu u skladu sa Ustavom.

On je naglasio da Srbe na Kosmetu niko ne može odvojiti od Srbije i dodao da će Srbi početi da potpisuju peticiju za održavanje izbora na KiM isto kao što će biti održani izbori u celoj Srbiji.

Ivan Ivanović i Mladen Obradović pozvali su na borbu za Kosovo, ali ne demokratskim sredstvima koju sprovodi vlast u Srbiju, budući da smatraju da je takva borba izdajnička.

Plakat i grafit u Kosovskoj Mitrovici uoči referenduma

Na protestu je zatraženo da se spreči potpisivanje eventualnog dogovora Beograda i Prištine o predstavljanju Kosova na regionalnim skupovima.

Na početku skupa, na kojem su učesnici nosili državne zastave Srbije i obelžja svojih pokreta i udruženja, intonirana je državna himna Srbije i očitan "Oče naš".

 

Miting je nastavljen bučnom povorkom kroz centar, do Hrama Svetog Save, na moleban za Srbe u pokrajini. Usput su uzvikivali "Tadiću Borise, spasi Srbiju i ubij se!", "Ne znam šta mi je - pale mi se džamije!".

POVEZANE VESTI

Petak 17.02.2012. 19:37
Potpuno podrzavam skup svih patriota ali moram da primetim da ja nisam za militantno resenje.....i braca srbi muslimaske vere su u vecini lojalni gradjani Srbije....tako da mi je drago da DVERI DSS SRS nisu bili ovde i vikali da palimo dzamije.. molim ove da malo smire strasti.
Petak 17.02.2012. 19:47
Milan je pravi predstavnik Srbe sa severa KiM.
Petak 17.02.2012. 22:49
Не знам само ко то и са којим правом ове наше делије, најлепше цвеће нашег српског народа, патриоте које са пуним срцем и душом воле своју отаџбину, свој народ своју прошлост и желе садашњости најбољу будућност, ко то њих прозива десничарима?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online