Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 15.02.2012.
13:27
Press A

Srećković: A, sad im ne smeta Jovo Kapičić u LDP-u

Ovo nije lični, već koncepcijski sukob, izjavio je ministar vera i dijaspore Srđan Srećković, govoreći o odnosima u SPO, objašnjavajući da je, sa jedne strane Vuk Drašković, a sa druge stranački program i ogromna većina članova "koji sve i da hoće, a neće, ne mogu da prihvate tako radikalnu promenu politike".

Srđan Srećković: Hoćemo da vratimo SPO izvornim principima
 

Prema rečima Srećkovića, "onima koji su, u ime SPO, pre nekoliko meseci tražili hapšenje Jova Kapičića, sada je general Ozne politički ideolog u Preokretu".
 

Upitan zašto je formirao frakciju Izvorni SPO, Srećković je odgovorio "da bi bismo vratili stranku samoj sebi i njenom izvornom nacionalno odgovornom i izrazito proevropskom programu koji vodi računa o regionalnoj saradnji, ali i o našim interesima".
 

"To podrazumeva i trenutni prekid saradnje sa Preokretom, jer bi izlazak na izbore sa tom nama potpuno udaljenom ideološkom opcijom značio i definitivni odlazak SPO u političku istoriju", upozorio je Srećković.  Nema cepanje stranke, napomenuo je on i ocenio da je "ogromna većina uz program SPO i zato ćemo pobediti".
 

"Formiranje frakcije je dobonamerna inicijativa nas koji želimo da stranka opstane. Srećom nismo zakasnili, sada je pravi, ali i poslednji trenutak da se pozicioniramo pred izbore", naglasio je Srećković.

"Podrška je velika i zato sam optimista", dodao je Srećković i pozvao "sve razočarane bivše članove, nekadašnje funkcionere "kojima je program SPO ostao srcu" da se vrate u stranku.

Prema oceni Srećkovića, "sadašnja politika stranke i pogubne političke odluke, koje su se samovoljno u ime stranke donosile", dovele su SPO na najnižu tačku popularnosti od osnivanja stranke.

Upitan šta je njegova najveća zamerka savezništvu SPO i LDP, Srećković je predočio da članovi i birači SPO "nikada neće prihvatiti nezavisnost Kosova i Metohije, da smatraju RS ponosnom državom srpskog naroda, a ne genocidnom državom i da nikada ne bi ni pomislili, a kamoli izgovorili da je SPC mutant pogrešne politike".

Od kada je formirana Vlada, rekao je Srećković, "trpeo sam pritiske da kršim koalicioni sporazum i da na sednicama Vlade glasam protiv velikog broja predloga, a uvek kad je tema bila Kosovo i Metohija".

"Nakon moje podrške politici prema Kosovu i Metohiji na sednicama Vlade", napomenuo je Srećković, "i poslanici su u Skupštini glasali za rezolucije o Kosovu i Metohiji, kao i svih prethodnih godina".

"A onda su poslanici postali vlasnici mandata, Drašković je samovoljno u ime stranke pristupio Preokretu, a nezavisnost Kosovu i Metohiji postala prihvatljiva. To nisam mogao da prihvatim", zaključio je Srećković.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.02.2012. 13:40
Da je Vuk Drašković živeo pre trista godina, a s ovakvom pameti, verovao bi da je Osmansko carstvo večno i da je bolje da se prikloni jačemu verom, imenom i privilegijama, pa bi se danas njegovi potomci zvali Mujo ili Alija i ratovali protiv Srba za nato/usa/turske interese...tačno sve onako kako je opisao u svom romanu Nož. Nekad je život luđi od romana.
Sreda 15.02.2012. 13:43
Ovaj vas vodaj nije prolupao tek juce nego mnogo ranije, svi se kasno budite.Kako se izbori blize ,bice sve vise "probudjenih", u vladi koja nije vlada za narod nego za stranke i njihove vodje
Sreda 15.02.2012. 16:07
Daj bre bar 2%, a onda opet s zutima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online